Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν, Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Μπαφές: «Αυτό που έγινε φέτος με τα εισιτήρια του f-4, δεν υπήρχε τρόπος να το διαχειριστούμε»

19 Μαΐου, 2024

Ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Μπαφές παρουσιάστηκε προβληματισμένος για τα λίγα εισιτήρια που πήραν φέτος οι ομάδες για το φάιναλ φορ της Euroleague, σε δηλώσεις του από το Ολυμπιακό κλειστό Άνω Λιοσίων, όπου μετέβη για να παρακολουθήσει τον αγώνα ανόδου ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ηρακλή, στο φάιναλ φορ της Α2 ανδρών. «Το πρόβλημα που παραμένει έχει να κάνει με τα εισιτήρια. Η ζήτηση είναι τεράστια. Δυστυχώς έχουμε στεναχορήσει, όχι απλά φιλάθλους που είναι πιστοί στην ομάδα, έχουμε στενοχωρήσει φίλους και συγγενείς. Ζητάμε πραγματικά την κατανόηση όλων, γιατί αυτό που έγινε φέτος, δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να διαχειριστούμε και δεν υπήρχε τρόπος να το διαχειριστούμε,» τόνισε ο Χρήστος Μπαφές.

Ο Χρήστος Μπαφές αναφέρθηκε και στους δύο ασθενείς του Ολυμπιακού, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Σακίελ ΜακΚίσικ εκφράζοντας την αισιοδοξία πως θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο την ερχόμενη Παρασκευή (24/5, 22:00) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Νομίζω αγωνιστικά θα είμαστε έτοιμοι,» πρόσθεσε ο Χρήστος Μπαφές.

Αναλυτικά, ο Χρήστος Μπαφές δήλωσε: 

Για το αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός για το Βερολίνο: «Σήμερα έχουμε ρεπό. Από αύριο δουλεύουμε σε ρυθμούς Βερολίνου. Ας ελπίσουμε ότι οι δύο άρρωστοί μας (σσ. ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Σακίλ ΜακΚίσικ) θα είναι καλά. Νομίζω θα είναι καλά. Είναι εβδομάδα Final Four. Νομίζω αγωνιστικά θα είμαστε έτοιμοι. Το πρόβλημα όμως που παραμένει έχει να κάνει με τα εισιτήρια. Η ζήτηση είναι τεράστια. Δυστυχώς έχουμε στεναχωρήσει, όχι απλά φιλάθλους που είναι πιστοί στην ομάδα, έχουμε στεναχωρήσει φίλους, συγγενείς. Ζητάμε πραγματικά την κατανόηση όλων, γιατί αυτό που έγινε φέτος, δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να διαχειριστούμε και δεν υπήρχε τρόπος να το διαχειριστούμε».

Για το φάιναλ φορ της Α2 ανδρών με τη διεξαγωγή φιλάθλων όλων των ομάδων: «Είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφη η εικόνα και είναι σημαντικό για το μπάσκετ να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την εικόνα μέχρι το τέλος του αγώνα και να κερδίσει ο καλύτερος. Είναι δύο ιστορικές ομάδες, όπως και ο Μίλωνας που πήρε το πρώτο εισιτήριο για την Basket League. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουμε ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με φιλάθλους και των δύο ομάδων, αρκεί να υπάρχει θέληση από όλους. Το μπάσκετ πρέπει να γίνεται σε γεμάτα γήπεδα.

Δεν έχουμε προτίμηση ή πρόβλεψη. Ήρθαμε εδώ να δούμε τη γιορτή και ελπίζουμε να είναι γιορτή. Ο καλύτερος να κερδίσει και να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Απλά να πω εγώ ότι αυτή η κατηγορία, η Α2, είναι μία κατηγορία που αξίζει μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας, γιατί παίζουν και καλοί παίκτες και γίνονται και ωραία παιχνίδια. Θα πρέπει ο κόσμος να πηγαίνει να βλέπει τους αγώνες.

Μπορεί η Α2 να βγάλει παίκτες, αν αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης μας όλοι και αρχίσουμε να βάζουμε τα παιδιά, τα νέα παιδιά να παίζουν. Γιατί αυτό που θέλουν τα νέα παιδιά, είναι παιχνίδια και νομίζω ότι μέσω της Α2 θα πάρουν αυτά τα παιχνίδια. Γιατί έτσι δημιουργήθηκε το ελληνικό μπάσκετ. Τα παλαιότερα χρόνια η Α2 ήταν το φυτώριο για τη μεγάλη κατηγορία και αυτό πρέπει να συνεχίσει να είναι».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ