Περιπέτεια είναι μια άβολη κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε σωστά. Άβολη κατάσταση είναι μια περιπέτεια που την αντιμετωπίζουμε λάθος. - G.K. Chesterton, 1874-1936, Άγγλος συγγραφέας

Μετατέθηκε το ματς Μπούρσασπορ-Χαποέλ Χολόν για λόγους ασφαλείας

6 Νοεμβρίου, 2023

Οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του Basketball Champions League να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα Μπούρσασπορ-Χαποέλ Χολόν για λόγους ασφαλείας. 

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (8/11) στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Όμως, η διοργανώτρια Αρχή έλαβε σοβαρά υπ’ όψη το αίτημα της ομάδας της Προύσας, καθώς και τη σύσταση της τουρκικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, για αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής, για λόγους ασφαλείας. 

Το τζάμπολ θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου. 

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Basketball Champions League, αναφέρει: «Το Basketball Champions League επαναλαμβάνει ότι η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των παικτών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων της διοργάνωσης θα παραμένει πάντα προτεραιότητά μας». 

Η ώρα έναρξης του αγώνα Μπούρσασπορ-Χαποέλ Χολόν, στις 29 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοργανώτρια Αρχή.

Χθες, Κυριακή (5/11), έγινε γνωστό πως μετά από προτροπή του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ να μην αγωνιστεί στην Τουρκία, λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κρατών με αφορμή τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Μακάμπι ζήτησε την αλλαγή της έδρας στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής της Euroleague με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, στις 16 Νοεμβρίου. 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ