Θα έλεγε κανείς ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας

Μέσι: «Είναι υποχρέωσή μας να ξανασηκωθούμε»

17 Νοεμβρίου, 2023

 «Ήταν ένα δύσκολο ματς, ξέραμε ότι θα ήταν έτσι. Αλλά δεν μπορούσαμε να…βρούμε το παιχνίδι μας, δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες κατοχές, να τις…μετακινούμε από τη μια πλευρά στην άλλη, αυτό που θέλουμε πάντα να κάνουμε. Και είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν καλούς παίκτες, πατάνε καλά, είναι δυναμικοί, δυνατοί. Στάθηκαν καλά και στην αντεπίθεση μας πλήγωσαν. Η αλήθεια είναι ότι μας στοίχισε». 
 Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Λιονέλ Μέσι μιλώντας στην εφημερίδα της Αργεντινής «Ole», να σχολιάσει την ήττα (0-2) της Αργεντινής από την Ουρουγουάη στο Μπουένος Άϊρες για τα προκριματικά του  Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

 «Είναι κρίμα γιατί δεν περιμέναμε να συμβεί έτσι στο σπίτι μας, αλλά αυτό που σας λέω,  είναι ότι παίξαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, ποτέ δεν νιώσαμε άνετα. Η Ουρουγουάη δεν μας άφησε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Ξέρουμε από την αρχή ότι τα προκριματικά είναι πολύ δύσκολα. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να  χάσουμε. Και τώρα πάμε σε ένα δύσκολο γήπεδο, με ό,τι σημαίνει να παίζεις με τη Βραζιλία, στο “Μαρακανά”. Με μια ομάδα που δεν τα πάει καλά τελευταία, που έχασε από την Ουρουγουάη, που έχασε ξανά από την Κολομβία ως φιλοξενούμενη. Ο κόσμος στη Βραζιλία είναι πολύ απαιτητικός με την ομάδα, οπότε θα είναι ένα ωραίο τεστ για εμάς», πρόσθεσε ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και συνέχισε:

 «Η Βραζιλία και τα ματς με τη Βραζιλία είναι πάντα ξεχωριστά. Αλλά δεν σκεφτόμαστε αυτό, ούτε τα ρεκόρ, ούτε πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε. Απλώς να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Να βελτιώσουμε όσα δεν κάναμε καλά  σήμερα και να επιστρέψουμε ξανά στη νίκη. Και η δυναμική του παιχνιδιού μας, που είναι το πιο σημαντικό. Χάσαμε ένα παιχνίδι, απλά. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να χαρίσουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας, τους ευχαριστούμε για την υποδοχή και την αντιμετώπιση σε όλο το παιχνίδι. Είναι υποχρέωση για εμάς να ξανασηκωθούμε και να επιστρέψουμε στη δυναμική που είχαμε, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ξανά.»

 Ο Λιονέλ Μέσι σχολίασε στη συνέχεια τα επεισόδια που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο:
«Αυτό είναι φυσιολογικό σε τέτοιου είδους αγώνες, στα προκριματικά, με την Ουρουγουάη είναι πάντα έτσι. Τίποτα. Προτιμώ να μην πω αυτό που πιστεύω. Αλλά αυτοί οι νέοι, που είναι μία καλή γενιά, πρέπει να μάθουν από τους μεγαλύτερους να σέβονται. Ήταν πάντα έντονο, δύσκολο, αλλά πάντα με πολύ σεβασμό. Πρέπει να μάθουν λίγο.»
 

 A. Bαζογιάννης