Το να έχεις ένα σύστημα, περιορίζει τον ορίζοντά σου. Το να μην έχεις είναι αδύνατο. Το καλύτερο είναι να έχεις πολλά. Reymond Queneau, 1903-1976, Γάλλος συγγραφέας.

Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ βλέπουν “πραγματική πρόοδο” στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

11 Φεβρουαρίου, 2024

Οι διαπραγματευτές που εργάζονται πάνω σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα έχουν σημειώσει “πραγματική πρόοδο” τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων ήταν το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας διάρκειας 45 λεπτών μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα, παρότι υπάρχουν ακόμη κάποια “σημαντικά” κενά που πρέπει να κλείσουν, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες, με περίπου 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν καταφύγει εκεί “να μην έχουν πού να πάνε”.