Μάργκαρετ Θάτσερ, γ. 1925, Βρετανίδα πρωθυπουργός. Το είπε 10 χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός. 

Με πρόβληματα στην αγορά άρχισε η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη

13 Ιανουαρίου, 2024

«Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά προβλήματα, με ακρίβεια και με καταναλωτές που δεν ψωνίζουν», τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή βασιλόπιτας για το 2024, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο επί 18 χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι αν και πέρυσι είχε πει ότι θα είναι η τελευταία του χρονιά στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, εντούτοις το αγαπάει περισσότερο από τη δουλειά του, ενώ εξομολογήθηκε ότι αντιμετωπίζει τα τελευταία τρία χρόνια προβλήματα με την υγεία του που ελπίζει σύντομα να ξεπεράσει.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι το 2023 αφήνει θετικό πρόσημο για την οικονομία, κάνοντας αναφορά στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του τουρισμού και των επενδύσεων. «Το 2024 προδιαγράφεται ευοίωνο και ο στόχος είναι η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, ανθεκτική και συμπεριληπτική», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι προωθείται άμεσα η συγκρότηση ενός Συμβουλίου με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των Επιμελητηρίων, ενός οργάνου που θα σέβεται και θα τιμά με πράξεις τον κυρίαρχο, θεσμικό ρόλο του επιμελητηριακού κόσμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γκλαβίνας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο νέος δήμαρχος Εύοσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και η μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη, μέλους επί 11 χρόνια της διοίκησης του ΕΕΘ και διεθνούς διαιτητή ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ, με τιμητική πλακέτα που παρέλαβαν τα μέλη της οικογένειάς του.

Να.Κ.