Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του. - Laurence J.Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας και εκπαιδευτικός

Με 9 διαδρομές οι τελικοί από τα 100μ. έως και τα 800μ. στα Παγκόσμια από το 2025

1 Απριλίου, 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2025 στο Τόκιο θα είναι ο πρώτος αγώνας, στον οποίο θα εφαρμοστεί η παρουσία εννέα αθλητών και αθλητριών στους τελικούς των αγωνισμάτων από τα 100 μ. μέχρι και τα 800 μ., συμπεριλαμβανομένων και των αγωνισμάτων μετ’ εμποδίων. Η απόφαση αυτή, την οποία επικύρωσε η “World Athletics” μαζί με άλλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, επηρεάζει και τον τρόπο διεξαγωγής των ημιτελικών. 

Συγκεκριμένα, στα ημιτελικά, θα διεξάγονται τρεις σειρές και στον τελικό θα προκρίνονται οι τρεις πρώτοι. Με τον τρόπο αυτό η WA καταργεί την πρόκριση στον τελικό με χρόνο και κάνει πιο ανταγωνιστική τη διαδικασία των ημιτελικών.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται πως στο τέλος του 2024 θα γίνουν οι πρώτοι δοκιμαστικοί αγώνες στο μήκος με την ζώνη take off, ωστόσο η εφαρμογή σε επίσημη διοργάνωση δεν αναμένεται πριν το 2026.

Οι αλλαγές αυτές περιγράφονται στην εγκύκλιο που απέστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στις αντίστοιχες εθνικές Ομοσπονδίας και μια από αυτές αφορά στο στάδιο διεξαγωγής των αγώνων, που θα πρέπει να είναι αποκλειστικά εννέα διαδρομών!