Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Πρωτοσέλιδο

Το 2022 έγιναν 338.511 μεταβιβάσεις ακινήτων

Δεκ 06, 2023

Υποχρεωτικότητα, πληρωμής μόνο με τραπεζικά μέσα, εισάγει στην αγοραπωλησία ακινήτων, το φορολογικό νομοσχέδιο. Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό αγοραπωλησίας ακινήτων έγιναν το 2022 είτε μόνο με μετρητά είτε με τραπεζικά μέσα και μετρητά.

Boυλή-φορολογικό-ΕΣΕΕ: Ούτε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν το έκανε αυτό

Δεκ 04, 2023

Σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων σήμερα μετά την «ετυμηγορία» αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την Fitch την περασμένη Παρασκευή.

ΣΤΑΣΥ: Συνολικό σχέδιο δράσεων για την ανασύνταξη και των 3 Γραμμών του Μετρό

Δεκ 04, 2023

«Βγαίνοντας από μια πολύχρονη περίοδο στασιμότητας και αποεπένδυσης», οι Σταθερές Συγκοινωνίες βρίσκονται πλέον και πάλι σε «τροχιά σταθερής πορείας».

«Αγρότης της Χρονιάς» – Τα πολλαπλά οφέλη στην αγροτική παραγωγή από την ψηφιοποίηση και την εφαρμογή νέων καινοτόμων λύσεων

Δεκ 02, 2023

Οι νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες σε τομείς ψηφιοποίησης της παραγωγής, της φυτοπροστασίας, τις τεχνολογίες νερού και τις θρέψεις των φυτών, παρουσιάστηκαν στην τρίτη ενότητα του συνεδρίου για τον «Αγρότη της Χρονιάς»

Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Δεκ 01, 2023

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών «υλοποιώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι οι κάτοικοι σε περιοχές πληγείσες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές θα τύχουν πολύπλευρης κρατικής αρωγής και στήριξης».

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη – Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure

Νοέ 29, 2023

Tη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ανακοίνωσαν η Lancom και η EXA Infrastructure.

Κ. Σκρέκας: Ξεπέρασαν τα 10 εκατ ευρώ τα πρόστιμα που έχει επιβάλει γι αισχροκέρδεια το υπουργείο Ανάπτυξης

Νοέ 28, 2023

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.» για την οποία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Φραγκογιάννης για το ΣΕΥ Εμπορίου

Νοέ 27, 2023

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες  θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ θα έχει αύριο ο Κ. Σκρέκας για το θέμα των εμπορικών πρακτικών

Νοέ 26, 2023

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ θα έχει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας για να συζητήσει το θέμα των εμπορικών πρακτικών.

H μεγαλύτερη εμπορική γιορτή του Νοεμβρίου ξεκίνησε – Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή

Νοέ 25, 2023

 Με προσδοκίες για διψήφια άνοδο τζίρου από τον εμπορικό κόσμο και ενισχυμένη την αγοραστική διάθεση του καταναλωτικού κοινού ξεκίνησε η μεγαλύτερη εμπορική γιορτή του Νοεμβρίου.

Το Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο

Νοέ 24, 2023

Ακόμα μία τρανταχτή περίπτωση «πειραγμένου» και παράνομου λογισμικού ήρθε στο φως, μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή Appodixi της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η Κομισιόν έλαβε τρίτο αίτημα πληρωμής από την Ελλάδα, για δάνεια 1,85 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Νοέ 22, 2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε τρίτο αίτημα πληρωμής από την Ελλάδα, για δάνεια ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

ECONOMIST: Oδική ασφάλεια και βιώσιμες, ασφαλείς, χωρίς αποκλεισμούς και οικονομικά προσιτές μεταφορές

Νοέ 21, 2023

Η οδική ασφάλεια και οι βιώσιμες, ασφαλείς, χωρίς αποκλεισμούς και οικονομικά προσιτές μεταφορές, βρέθηκαν στο επίκεντρο πάνελ συνεδρίου του Economist.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τιμολόγια του Δεκεμβρίου

Νοέ 21, 2023

Σταθερές ή χαμηλότερες χρεώσεις ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας για το Δεκέμβριο, 2023.

Οι διεθνείς οίκοι ανανεώνουν την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία- Τι προβλέπουν για Χρηματιστήριο, τράπεζες

Νοέ 19, 2023

Ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τα ελληνικά assets οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και τα τοποθετούν υψηλά στις επενδυτικές τους επιλογές.

ESG – Οι ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους συνειδητοποιούν τη σημασία του και προχωρούν σε νέες επενδύσεις

Νοέ 18, 2023

Ολοένα και αυξανόμενη σημασία αποκτούν οι επενδύσεις για το επιχειρείν σε διεθνές και κατ' επέκταση και σε εγχώριο επίπεδο για την υλοποίηση στρατηγικών ESG.

Αγορά ακινήτων: Η τάση στις τιμές οικιστικών ακινήτων

Νοέ 18, 2023

Συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2023 η αυξητική τάση στις τιμές των οικιστικών ακινήτων.

1,67 δισ. ευρώ για το 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας άντλησε το ΤΧΣ

Νοέ 17, 2023

Την επιτυχή διάθεση ποσοστού 22% από το σύνολο των μετοχών (40,39%) που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Εθνική Τράπεζα, μέσω Δημόσιας Προσφοράς σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, έναντι συνολικού τιμήματος 1,067 δις Ευρώ, χαιρετίζουν οι κ.κ. Βερύκιος και Ξηρουχάκης.

Μ. Μανουσάκης: Η Μεσόγειος μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια

Νοέ 15, 2023

Ένα σταθερό και ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα στη Μεσόγειο είναι απαραίτητο για την πράσινη μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η μεσογειακή λεκάνη διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό ΑΠΕ, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρη την Ευρώπη με καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια.

Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο

Νοέ 15, 2023

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετους επιδιώκοντας να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ.