Όλες οι αλήθειες αξίζουν να ειπωθούν, αλλά είμαστε εμείς που δεν αξίζουμε όλοι να τις ακούσουμε. Alfred Capus, 1858-1922, Γάλλος συγγραφέας

Λωρίδα της Γάζας: «Μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων» ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός

6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε κοντά σε «κτίρια κατοικιών», «μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων στη Λωρίδα της Γάζας», μέσα στις οποίες βρίσκονταν κυρίως πύραυλοι, εκτοξευτές ρουκετών και drones.

«Μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων στη Λωρίδα της Γάζας ανακαλύφθηκε κοντά σε μια κλινική και σε ένα σχολείο στο βόρειο τμήμα» του παλαιστινιακού εδάφους, από μια στρατιωτική μονάδα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Στην αποθήκη βρίσκονταν «εκατοντάδες εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών RPG και πυρομαχικά αυτών, δεκάδες αντιαρματικοί πύραυλοι, δεκάδες εκρηκτικοί μηχανισμοί, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που προορίζονταν να φτάσουν στο κεντρικό Ισραήλ, δεκάδες χειροβομβίδες και drones», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Οι στρατιώτες κατέσχεσαν τα όπλα. Ορισμένα καταστράφηκαν στο σημείο, άλλα στάλθηκαν για έρευνα», τόνισε ο στρατός, σημειώνοντας ότι η αποθήκη βρισκόταν «στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού».

«Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την Χαμάς ως ανθρώπινες ασπίδες», υποστήριξε ο στρατός.

 

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές μάχες και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας – Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ ΗΠΑ – Κίνας για τη σύγκρουση

Η έφηβη Ισραηλινή Μία μιλάει για την ομηρεία της στα χέρια της Χαμάς

Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν “στην απόλυτη φρίκη”

Ο ισραηλινός στρατός ζητεί πρόσβαση της ΔΕΕΣ στους ομήρους    

Τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού και του Κινέζου ΥΠΕΞ για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς 

Νεκροί οι μισοί διοικητές της Χαμάς στη Γάζα, λέει το Ισραήλ