Οι τύχες των ανθρώπων βρίσκονται επάνω σε ένα τροχό που καθώς γυρίζει φέρνει την ευημερία σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά. Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων της ΒΙΠΕΘ

1 Απριλίου, 2024

Αίτημα της ΓΣΕΕ, για τη δημιουργία λεωφορειακής διασύνδεσης, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης έως τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, ικανοποιεί ο ΟΑΣΘ.

Στη βάση αυτή πραγματοποιήθηκε, σε καλό κλίμα, συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη στα γραφεία του Οργανισμού.

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, καθημερινά χάνονται πολλές εργατοώρες στους δρόμους, με δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να μετακινούνται με τα Ι.Χ. οχήματά τους, για να φτάσουν στην εργασία τους στη Σίνδο ή, εναλλακτικά, χρειάζεται να αλλάξουν από δύο έως και πέντε λεωφορεία!

Ο κ. Ταγγίρης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΣΘ στηρίζει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και γι’ αυτό ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη χαρά στο αίτημα της ΓΣΕΕ, θέλοντας να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους. Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι τόσο ο Οργανισμός, όσο και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι πάντα αρωγοί στην εξυπηρέτηση εργαζομένων και στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών μετακίνησης.

 

Η γραμμή

 

Η νέα γραμμή, που θα δρομολογηθεί μόλις δοθούν οι τελικές εγκρίσεις από τον ΟΣΕΘ τις επόμενες εβδομάδες, θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους με δύο πρωινά δρομολόγια στις 6 και στις 7 από την Πλατεία Αριστοτέλους (πέταλο) και δύο απογευματινά δρομολόγια επιστροφής στις 15.10 και στις 16.10 από την ΒΙΠΕΘ. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, η νέα γραμμή αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων από την κατασκευή του Fly Over.

 

*Επισυνάπτεται φωτογραφία που παραχώρησε προς δημοσίευση ο ΟΑΣΘ