Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Κυρ. Μητσοτάκης: Πιο ισχυρό από ποτέ, το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

20 Φεβρουαρίου, 2024

Στις προσεχείς ευρωεκλογές θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί που θα αναμετρηθούν με τα στοιχήματα της Ευρώπης την επόμενη πενταετία, ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.  

Κλειδί στη δημοκρατική διαδικασία, είναι η συμμετοχή των πολιτών, προσέθεσε. Η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών πότε με ανύπαρκτες, σκηνοθετημένες υποθέσεις, πότε με μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το Κράτος Δικαίου που είναι πιο ισχυρό από ποτέ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης.

 

Συνάντηση με την ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την κα Μέτσολα, η οποία αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ενώπιον πέντε κοινοβουλευτικών επιτροπών: την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Θέμα της ομιλίας της «η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωεκλογών (The EU ahead of the European Elections)».

Η κα Μέτσολα θα συναντηθεί με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αργγότερα μέσα στην ημέρα θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ