Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε ένα κόμμα που ξέρει πώς να διαπραγματεύεται στην Ευρώπη

Μια διαφορετική συνέντευξη εν κίνησει έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ηθοποιό και youtuber Γιάννη Σαρακατσάνη.

Σε χαλαρό κλίμα ο πρωθυπουργός μιλάει για το πώς μπορεί ένα πολιτικός να διατηρήσει σε καλή κατάσταση την ψυχική του υγεία, για τις ευρωεκλογές, για την πόλωση, για την τοξικότητα αλλά και για τα βιβλία που διάβασε τελευταία.

Τονίζει ότι «οι ευρωεκλογές μας νοιάζουν γιατί πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο» και πως «έχει σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα εμφανίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».

Λέει επίσης μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να πολεμήσουμε την αδιαφορία» και πως είναι κρίσιμο να υπάρχει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πλειοψηφία που στηρίζει την Ευρώπη.

«Η ΝΔ είναι κόμμα ταυτισμένο με την Ευρώπη. Ο ιδρυτής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας έβαλε στην Ευρώπη. Είμαστε ένα κόμμα που ξέρει πώς να διαπραγματεύεται στην Ευρώπη», υπογραμμίζει.

Για την τοξικότητα δηλώνει πως «Δημοκρατία είναι η δυνατότητα να επιλύουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο και να μεταβιβάζουμε την εξουσία χωρίς πάθη» και πως «μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί». Και προσθέτει: «Δυστυχώς στην εποχή του διαδικτύου αυτό δεν ισχύει σε κάποιο βαθμό πια. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω και αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα και προωθούν εν γνώσει τους fake news».

Επισημαίνει ότι το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που έδωσε στη ΝΔ ο ελληνικός λαός και πως «όσο κι αν είμαι σκληραγωγημένος με την κριτική, τα πολύ κακοπροαίρετα σχόλια σε επηρεάζουν». Επ’ αυτού μιλάει για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η οικογένειά του. «Περάσαμε με τη Μαρέβα 7 χρόνια από όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ που την στόχευσαν συνειδητά με λάσπη. Καλά κάνει και καταφεύγει στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία, ενώ για τα βιβλία που διαβάζει, λέει ότι αυτή την εποχή τελειώνει «Το Μουσείο της Αθωότητας» του Ορχάν Παμούκ και έχει ξεκινήσει το «Παράδοξη Χώρα» του Τάκη Παππά.

Ν.Αρμένης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ