Η απόφαση να αποφύγουμε κάτι κακό σπάνια υλοποιείται πριν το κακό προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι δυνατό να το αποφύγουμε. Thomas Hardy, 1840-1928, Άγγλος συγγραφέας & ποιητής

Κυρ. Βελόπουλος: Να σταματήσει ο πρωθυπουργός την ενδοτική μειοδοτική πολιτική απέναντι στον Ερντογάν

«Το πόσο τραγικός είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται από το ότι μπροστά του ο Ερντογάν μίλησε για την Χαμάς. Του είπε ότι φιλοξενεί η Τουρκία 1.000 τρομοκράτες, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους αποκαλεί. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν μας είπε ποτέ, τι είπε επί μία ώρα και 20 λεπτά, αν υπήρχε κρυφή συνάντηση και τι συζήτησαν», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην ‘Αγκυρα. Υποστήριξε ότι «κρυφή εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκεί μια κυβέρνηση που παραπαίει», ενώ κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να σταματήσει «την ενδοτική μειοδοτική πολιτική απέναντι στον Ερντογάν».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την θέση ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι «τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για τα Σκόπια, σε μία λάθος βάση. Μας λένε δηλαδή ότι φταίει μόνο η Πρόεδρος των Σκοπίων για τη δήλωσή της περί Μακεδονίας. Μισό λεπτό, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Ποιος ψήφισε την Πρόεδρο; Ποιος ψήφισε το VMRO που κυβερνάει σήμερα τα Σκόπια; Ο Σκοπιανός λαός. Με αυτούς θα τα βρούμε; Με αυτούς που διεκδικούν Μακεδονία, Θεσσαλονίκη; Με αυτούς που προσβάλλουν την ιστορία μας; Με αυτούς θέλουν να τα βρουν;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 

«Όχι! Μία είναι η λύση: Να ακυρωθεί τώρα η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, διαφορετικά να φέρουν τώρα στην Βουλή τα πρωτόκολλα των μνημονίων με τα Σκόπια και να τα καταψηφίσουμε όλοι μαζί. Αλλιώς, ο σωβινισμός των Σκοπιανών θα τρέφεται από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα καταψήφιση των μνημονίων με τα Σκόπια», συμπλήρωσε.

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην ανεπίσημη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα και στην ομιλία που πραγματοποίησε σε ομοεθνείς του, είπε ότι «είναι τραγικό. Είναι απαράδεκτο. Να ακούει η Ελληνική κυβέρνηση για Μεγάλη Αλβανία στο Γαλάτσι, μέσα στο γήπεδο, και να μην αντιδρά. Είναι επιεικώς αντεθνικό, να λέει ο Ράμα για Μεγάλη Αλβανία μέσα στην Ελλάδα, να ομιλεί για την Μπουμπουλίνα και η κυβέρνηση να σιωπά».

 

«Το χειρότερο, δε, απ’ όλα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «είναι ότι αφήνει η κυβέρνηση της ΝΔ την κυβέρνηση Ράμα να προκηρύσσει μαθήματα αλβανικών στην Ελλάδα και να πληρώνει η αλβανική κυβέρνηση, που παίρνει χρήματα από την ελληνική, μέσω της ΕΕ, προγράμματα σπουδών, στα Αλβανόπουλα στην Ελλάδα, για να μάθουν την ιστορία και τη γλώσσα». «Ποια ιστορία; Ότι υπάρχει Τσαμουριά; Ποια ιστορία; Ότι η Μπουμπουλίνα ήταν Αλβανίδα; Μέχρι εδώ! Τέλος! Κυρώσεις τώρα στον Ράμα και στην Αλβανία», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, στη δήλωσή του.

Θ. Αξελός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ