Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Κύπρος: Για σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό κάνει λόγο ο Κύπριος πρόεδρος – Συναντήσεις με φον ντερ Λάιεν και πρωθυπουργό του Λιβάνου

3 Απριλίου, 2024

Υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και για το ζήτημα αυτό ο συνομίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ενώ θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από το Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ με την φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών με την αρμόδια επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν, ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η ΕΕ ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.