Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται. André Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

ΚΟΣΜΟΣ: Ο πρωθυπουργός θέλει να μεταβιβάσει τις ευθύνες για τις γυναικοκονίες στα θύματα

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι θέμα ευθύνης των θυμάτων, τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΚΟΣΜΟΣ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατά την πρωινή του συνέντευξη στον τ/σ ΣΚΑΪ μίλησε για τη «συνολική προσπάθεια ευαισθητοποίησης κυρίως των γυναικών, όχι των κακοποιητών, όχι της κοινωνίας, όχι της γειτονιάς και της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Ο πρωθυπουργός», σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, «ακόμα αρνείται να νομοθετήσει τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές έγκλημα, παρότι είδαμε αύξηση 187,5% μόνο μέσα στο 2020-21, ο πρωθυπουργός της συνεπιμέλειας που δίνει πρόσβαση στα θύματα από τους κακοποιητές τους, ο πρωθυπουργός που αρκέστηκε σε ένα app για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, σήμερα κατηγόρησε τα θύματα πως φταίνε γιατί δεν χρησιμοποιούν τους ξενώνες».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του ΚΟΣΜΟΥ σημειώνεται: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εκτός πραγματικότητας, γνωρίζει. Και αυτό τον καθιστά επισήμως ασύδοτο με όσα υποστήριξε σήμερα προκειμένου να μεταβιβάσει τις ευθύνες του στα ίδια τα θύματα. Victim blaming που θα ζήλευε ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ν.Μ.