Μια μέτρια ιδέα που δημιουργεί ενθουσιασμό θα πάει πιο μακριά από μια μεγαλειώδη ιδέα που δεν εμπνέει κανέναν. Mary Kay Ash, 1918-2001, Αμερικανίδα επιχειρηματίας.

ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει “πάγωμα” ή και μείωση των δαπανών για την Υγεία, “κλείνοντας το μάτι” στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας

«Τη στιγμή που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων βιώνουν μια τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο πλήρους εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται επί της ουσίας να προτείνει “πάγωμα” ή και μείωση των δαπανών για την υγεία. Αυτό σημαίνει η πρότασή του για κρατικές δαπάνες “τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ”, ενώ σήμερα είναι περίπου στο 5,7%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες και είναι αυτό που οδήγησε το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση υπό το βάρος της πανδημίας» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Πρόκειται για “κλείσιμο του ματιού” στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας, καθώς, αν μειωθούν ακόμη περισσότερο οι κρατικές δαπάνες, θα “ανοίξει” περισσότερος χώρος για αυτούς, αλλά και θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως, αν δεν υπήρχε, τότε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουν».

Γ.Μ.