Κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα της εποχής του. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες του καιρού τους. Voltaire, 1694-1778, φιλόσοφος & συγγραφέας

Κεκλεισμένων των θυρών το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου

6 Νοεμβρίου, 2023

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου, την ερχόμενη Πέμπτη (9/11, 21:05) στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» του Βελιγραδίου. Η απόφαση αυτή για το συγκεκριμένο ματς της 7ης αγωνιστικής της Euroleague ελήφθη για λόγους ασφαλείας, λόγω των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που η Μακάμπι Τελ Αβίβ δίνει τους αγώνες της στο Βελιγράδι, με την αποστολή της ομάδας του Ισραήλ να διαμένει και να προπονείται στην Κύπρο. 

Ο επόμενος αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι προγραμαμτισμένος στο Βελιγράδι με τον Ολυμπιακό, στις 14 Νοεμβρίου, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη φιλάθλων στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών του Οντεντ Κάτας. 

Υπενθυμίζεται πως μετά από προτροπή του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ να μην αγωνιστεί στην Τουρκία, λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κρατών με αφορμή τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Μακάμπι ζητά την αλλαγή της έδρας στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, στις 16 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής, το θέμα συζητούν μεταξύ τους οι δύο σύλλογοι προσπαθώντας να βρουν μία λύση, ιδανικά με αλλαγή της σειράς της έδρας στους μεταξύ αγώνες τους προς το παρόν. Να διεξαχθεί δηλαδή στο Βελιγράδι (η έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ πλέον) αντί στην Κωνσταντινούπολη ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής, ώστε να υπάρχει χρόνος και ίσως και εξελίξεις ως προς τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου, όταν οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» ξανά, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ