Οι αυθεντικές τραγωδίες στη ζωή δεν είναι οι συγκρούσεις μεταξύ σωστού και λάθους, είναι οι συγκρούσεις μεταξύ δύο σωστών. Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

Καρεμπέ: «Με την άφιξη του Τερίμ αυξήθηκε ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Ποτέ δεν ξέχασα από πού ήρθα και ποιος είμαι»

12 Ιανουαρίου, 2024

 «Με την άφιξη του Φατίχ Τερίμ, ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα αυξήθηκε.»
 Λόγια του στρατηγικού συμβούλου και πρέσβη του Ολυμπιακού, Κρίστιαν Καρεμπέ, σε συνέντευξη   που παραχώρησε κατά τη διοργάνωση του 3ου WinterLeague Convention (10-13/1), στην Αττάλεια, όπου συναντώνται επαγγελματίες του αθλητισμού από διάφορες χώρες του κόσμου.

 «Ο Τερίμ είναι ένα πολύ μεγάλο “brand”. Η κούρσα του πρωταθλήματος θα είναι πολύ σκληρή με την ανοδική απόδοση ομάδων όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Θέλω να πω επίσης ότι οι οπαδοί της Μπεσίκτας και της Φενερμπαχτσέ θα υποστηρίζουν πλέον εμάς μετά την άφιξη του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Ο αριθμός των οπαδών του Ολυμπιακού αυξήθηκε ραγδαία και η αλληλεπίδραση στα social media αυξήθηκε», πρόσθεσε.

 Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, ο αθλητικός διευθυντής της D-Smart ικούτ Αιντίν συναντήθηκε με τον Κριστιάν Καρεμπέ στο πάνελ με τίτλο «Πολιτιστικό σταυροδρόμι: Το ταξίδι του Καρεμπέ στην ποδοσφαιρική διαφορετικότητα»:

 «Είχα ήδη πάρει την απόφασή μου να ζήσω στην Ευρώπη όταν ήμουν 17 ετών. Ήρθα στην Ευρώπη χωρίς καν βαλίτσα, γνωρίζοντας μόνο να παίζω ποδόσφαιρο. Ήμουν τυχερός, προχώρησα με τους ανθρώπους που συνάντησα, ακούγοντας και μαθαίνοντας. Συνέχισα μαθαίνοντας κάτι από τον πολιτισμό κάθε χώρας στην οποία πήγα. Και τη γλώσσα. Νομίζω ότι η μάθηση είναι επίσης μια πολιτιστική δομή. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο γιατί ενώνει διαφορετικές κοινωνίες και διαφορετικούς πολιτισμούς. Το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές δομές», είπε.

 Μιλώντας για τα επιτεύγματά του, ο Καρεμπέ τόνισε: 
 «Έπαιξα με φίλους από διαφορετικά μέρη. Ήταν η έμπνευσή μου να κερδίσω περισσότερα και να προχωρήσω μπροστά. Ποτέ δεν ξέχασα από πού ήρθα και ποιος είμαι. Κατάγομαι από μια μικρή νησιωτική χώρα. Νομίζω ότι αυτό το ταξίδι είναι από μόνο του επιτυχία. Γνώρισα νέες γλώσσες και διαφορετικούς ανθρώπους. Έκανα διαφορετικές θυσίες σε κάθε μέρα σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Μπορείς να έχεις θαυμαστές και οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, είσαι επιτυχημένος».

 Α. Βαζογιάννης