Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Καράγγελου: «Είμαστε η ομάδα του μέλλοντος»

3 Ιουλίου, 2024

Με συγκομιδή τριών ασημένιων και τριών χάλκινων μεταλλίων, επέστρεψε από τη Μάλτα η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας εφήβων/νεανίδων. Στην αποστολή, την οποία υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, μετείχαν οι αθλήτριες Ζωή Καράγγελου, Βασιλική Θάνου, Σοφία Ρηγάκου, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμμαρινοπούλου, Άρτεμη Κουτράκη, Εστέλλα Καραμανίδου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Δέσποινα Πέντζα και Όλγα Ιμβριώτη, οι προπονήτριες Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέτσκα, η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και ως αρχηγός αποστολής η Βασιλική Αρβανιτοπούλου-Γαρελίδου. 

«Για εμένα αυτοί οι αγώνες ήταν οι τελευταίοι σε Ευρωπαϊκό νεανίδων και η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να δώσω το 100%. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ και πέρασα πολύ ωραία μαζί με τα κορίτσια και είμαστε πολύ δυνατή ομάδα, παρά τις δυσκολίες. Είχαμε μια εβδομάδα δουλειάς για να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μπορώ να πω πως και εμείς και οι προπονητριες μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτά που καταφέραμε, γιατί με τόσες λίγες μέρες δουλειάς που είχαμε είναι θαύμα που βρισκόμαστε στα μετάλλια. Προσπαθήσαμε παρα πολύ και το θέλαμε όλοι μας», δήλωσε η Ζωή Καράγγελου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο και άλλα τρία μετάλλια στο ομαδικό (ασημένια σε τεχνικό και ακροβατικό, χάλκινο στο ελεύθερο).

«Είχαμε ως στόχο το χρυσό και αν όχι αυτό μια θέση στα μετάλλια, τίποτα άλλο. Είχαμε ως στόχο το καλύτερο και το καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που τα καταφέραμε για ακόμη μια φορά να κατακτήσουμε μετάλλια. Είμαι πολύ χαρούμενη που πρόλαβα να ζήσω αυτή την ομάδα, γιατί έχει μέλλον και επειδή είμαστε κοντά ηλικιακά και είμαστε και φίλες είχαμε και έναν κοινό στόχο αυτό έγινε πιο θετικό για εμάς. Είμαστε η ομάδα του μέλλοντος και αν δεν δείξουμε από τώρα τι είμαστε πότε θα το δείξουμε;», ανέφερε ακόμη η 19χρονη πρωταθλήτρια και κατέληξε: «Έχουμε ακόμη έναν αγώνα στο Περού, τον Αύγουστο (σ.σ. το Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων), για τον οποίο αγώνα έχουμε πολλά ονειρα και στόχους που θέλουμε να πετύχουμε και είμαστε πολύ αισιόδοξες και εμείς και οι προπονήτριές μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προπονήτριές μας Ναταλία Τσερνετσκα και Νάστια Γκούτσεβα και την ΚΟΕ για την πολύτιμη βοήθειά της. Θα ήθελα επίσης να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν καθημερινά και ακόμη ένα ευχαριστώ στον σύλλογο μου, τον ΝΟΒΑ, για όλα όσα μου έχει προσφέρει έως τώρα».