Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου. Kenneth Galbraith, 1908-2006, Καναδός οικονομολόγος

Καπράλος: «Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2027 θα είναι το σημαντικό προκριματικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028»

16 Μαΐου, 2024

 Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2027 στην Κωνσταντινούπολη θα χρησιμεύσουν ως σημαντικός προκριματικός αγώνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, δήλωσε σήμερα (16/5) ο πρόεδρος της ΕΟΕ και επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) Σπύρος Καπράλος.

 Η τουρκική πόλη θα φιλοξενήσει την τέταρτη διοργάνωση της ηπειρωτικής διοργάνωσης πολλαπλών αθλημάτων, αφού η Πολωνία διοργάνωσε τη διοργάνωση του 2023 με 29 αθλήματα. Οι ημερομηνίες για τους Αγώνες του 2027 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

 «Νομίζω ότι η Κωνσταντινούπολη μας δίνει μια πρόσθετη, μία νέα ευκαιρία για καινοτομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
 «Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες γίνονται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες. Θα χρησιμεύσουν ως προκριματικοί για τα Ολυμπιακά αθλήματα.»
 Ο πρόεδρος της ΕΟΕ είπε ότι περισσότερες ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής, προσπαθούν να στείλουν κορυφαίους αθλητές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

 Η διοργάνωση αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μια άλλη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που περιλαμβάνει κορυφαίους αθλητές από αθλήματα όπως στίβο, γυμναστική, κολύμβηση και κωπηλασία.
 Η προσθήκη νέων αθλημάτων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2027 μαζί με την προσφορά Ολυμπιακών προκριματικών θέσεων ταιριάζει με τη στρατηγική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για ενίσχυση της προβολής των προκριματικών αγώνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η ΔΟΕ διοργανώνει μια σειρά προκριματικών τον Μάιο και τον Ιούνιο για πολλά αθλήματα με περισσότερες από 150 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή είναι μια κίνηση που αποσκοπεί να προσθέσει αξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να δημιουργήσει νέες εμπορικές ευκαιρίες για τους ενδιαφερόμενους.
 Η ΔΟΕ είπε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το έργο για τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 «Στους Αγώνες μας στην Κωνσταντινούπολη αναμένουμε να έχουμε μερικά από τα μεγαλύτερα αθλήματα που συμμετέχουν στο σύστημα προκριμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Καπράλος, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ΔΟΕ.
 «Μιλάμε με διαφορετικές ομοσπονδίες. Για να έχουμε τους καλύτερους αθλητές να συμμετέχουν. Υπάρχουν κάποια αθλήματα που δεν ήταν στην Πολωνία που θέλουν να συμπεριληφθούν. Η ευρωπαϊκή γυμναστική ενδιαφέρεται πολύ και θέλει να μπει.» 

 Α. Βαζογιάννης