Το πρώτο μάθημα των οικονομικών είναι η έλλειψη επαρκών πόρων. Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων όσοι τα θέλουν. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής είναι να παραβλέπεις το πρώτο μάθημα των οικονομικών. - Thomas Sowell, 1930- , Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Κάλεσμα των ΗΑΕ για τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες συνέπειες στην Μ. Ανατολή

14 Απριλίου, 2024

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απηύθυναν κάλεσμα για την μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες συνέπειες στην Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο των Εξωτερικών στο Ντουμπάι.

Τα ΗΑΕ κάλεσαν επίσης, για την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, αλλά και της χρήσης των διαθέσιμων διπλωματικών καναλιών.

Το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ στην διάρκεια της νύχτας σε αντίποινα για μία αεροπορική επιδρομή, κατά του συγκροτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, την οποία, η Τεχεράνη απέδωσε στο Ισραήλ.

Η χθεσινή επιθετική ενέργεια του Ιράν κατά του Ισραήλ κλιμάκωσε την απειλή για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης περιφερειακής ανάφλεξης.

 

Ν.Χ.