Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις. Μπορούμε να την υποστηρίζουμε μόνο με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για την κοινωνία. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Ιράν: “Ατύχημα” με προεδρικό ελικόπτερο – Ασάφεια σχετικά με την τύχη του Ραϊσί

19 Μαΐου, 2024

Ένα από τα ελικόπτερα της συνοδείας του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί είχε ανώμαλη προσγείωση, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αχμέντ Βαχίντι. στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας πως τα συνεργεία διάσωσης δυσκολεύονται στο έργο τους από τις καιρικές συνθήκες.

Νωρίτερα, επίσημα ΜΜΕ ανέφεραν πως ένα ελικόπτερο της ιρανικής προεδρίας ενεπλάκη σε “ατύχημα” στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όμως ασάφεια εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με την τύχη του προέδρου που ήταν ένας από τους επιβαίνοντες.

“Ορισμένες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραϊσί είχε ένα ατύχημα στην επαρχία Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν”, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας πως επιχειρήσεις είναι “σε εξέλιξη” για τον εντοπισμό του εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε στη συνέχεια πως ο Ραϊσί, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν, περιλαμβάνονται στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

Ο Ραϊσί μετέβη σήμερα στην επαρχία Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, όπου εγκαινίασε ένα φράγμα από κοινού με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, στα σύνορα των δύο χωρών.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι πυκνή ομίχλη καθιστά δύσκολες τις έρευνες σε αυτήν την ορεινή περιοχή.

Ο 63χρονος αγιατολάχ Ραϊσί είναι πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας από τον Ιούνιο του 2021.