Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος.

Ιδιαίτερα ελκυστικές η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική για τους Ιρλανδούς τουρίστες

30 Ιανουαρίου, 2024

    Ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για τους Ιρλανδούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για επισκέψεις σε περιοχές με ήλιο, θάλασσα, πολιτισμό, καλό φαγητό και διασκέδαση. Αυτό διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης Holiday World Show 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από τις 26 ως τις 28 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. 
    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, η εν λόγω έκθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ιρλανδίας με πάνω από 40.000 επισκέπτες ενώ την ανοδική πορεία της Ιρλανδικής τουριστικής αγοράς ενισχύει και η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ryanair από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 4% για το 2023. 
     Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της Air Lingus, της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας, οι Ιρλανδοί κατατάσσουν την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς που θέλουν να επισκεφθούν.
     Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι «η Ιρλανδία είναι μια χώρα ανερχόμενης οικονομίας και υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για τον τουρισμό. Οι Ιρλανδοί θέλουν να ταξιδεύουν και όσο βελτιώνεται το οικονομικό τους επίπεδο θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς επιζητούν τον ήλιο, τη θάλασσα, την καλή ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό και την εξοχή».
    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι η Ιρλανδία είναι μία σχετικά μικρή και νέα αλλά ανερχόμενη αγορά με ποιοτικά χαρακτηριστικά.