Κάποιοι γεννιούνται Μεγάλοι, κάποιοι πετυχαίνουν τη μεγαλοσύνη, και σε κάποιους η μεγαλοσύνη έρχεται ουρανοκατέβατη. William Shakespeare, 1564-1616, Άγγλος δραματουργός

HOSPITALITY FORWARD από τον Όμιλο Sani/Ikos και τον Όμιλο ΑΚΜΗ

8 Απριλίου, 2024

Οι πρώτοι σπουδαστές του εκπαιδευτικού προγράμματος «Hospitality Forward», που υλοποιήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 με πρωτοβουλία του Ομίλου Sani/Ikos και του Ομίλου ΑΚΜΗ, ξεκίνησαν το επαγγελματικό τους ταξίδι στον κλάδο της φιλοξενίας. 
Οι σπουδαστές στις ειδικότητες του Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και του Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, επισκέφτηκαν, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, τα παραθαλάσσια θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos στη Χαλκιδική, Sani Resort και Ikos Resorts, με στόχο γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι νέοι επαγγελματίες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις πέντε αστέρων του Ομίλου Sani/Ikos και γνώρισαν από κοντά τις πρακτικές που εφαρμόζει ο Όμιλος. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη του Ομίλου Sani/Ikos, αλλά και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά του τουρισμού, την ανάπτυξη και εφαρμογή των δεξιοτήτων στην καθημερινή τους εργασία και τη σταδιοδρομία τους, έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εργαστούν τη φετινή τουριστική σεζόν στα θέρετρα του Ομίλου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Sani/Ikos και ο Όμιλος ΑΚΜΗ, απαντώντας στην αυξημένη ανάγκη για κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού, εισήγαγαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Hospitality Forward», προσφέροντας σπουδές διεθνούς κύρους, καθώς και εξασφαλισμένη εργασία στα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα, με άμεσο ξεκίνημα καριέρας, χωρίς να απαιτείται πρακτική άσκηση. 
Το πρόγραμμα «Hospitality Forward» ενισχύει το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας με 150 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης που χρηματοδοτεί εξολοκλήρου ο Όμιλος Sani/Ikos, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν performance bonus, ύψους 1.000 ευρώ, με την επιτυχή ολοκλήρωσή του. 

Οι ενότητες του προγράμματος πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε όλη τη χώρα, ενώ το βιωματικό σκέλος υλοποιείται τόσο στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου, όσο και στα ξενοδοχεία Sani Resort και Ikos Resorts, στην Ελλάδα