Δεν επιβάλλεις δικτατορία για να περιφρουρήσεις την επανάσταση. Κάνεις επανάσταση για να επιβάλεις δικτατορία. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Η συμμετοχή του Νούνιες με τη Σίτι θα «κοστίσει» στη Λίβερπουλ 10 εκατ. ευρώ

27 Νοεμβρίου, 2023

Έτοιμη να «ανοίξει ξανά το… ταμείο της για να πληρώσει την Μπενφίκα, ένα ποσό που φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ είναι η Λίβερπουλ.

Ο λόγος έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Ντάρβιν Νούνιες στο μεγάλο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου (25/11) με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad», καθώς αυτή ήταν η 60ή εμφάνισή του με τους «reds». 

Και θα πρέπει πλέον να καταβληθεί και το αντίστοιχο ποσό που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο κλαμπ.

Ο Νούνιες «μετακόμισε» στο «Anfield» στις αρχές της περασμένης σεζόν με αντάλλαγμα ένα ποσό περίπου 98 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό χωρίστηκε σε ένα 74 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν αμέσως κι άλλα 24 εκατ. ευρώ υπό μορφή μπόνους.

Τα μπόνους αφορούσαν τρεις «στόχους»: Οι δύο πρώτοι είχαν να κάνουν με τον αριθμό των παιχνιδιών που θα έπαιζε ο Ουρουγουανός φορ. Φτάνοντας στα 10 ματς, η Λίβερπουλ έπρεπε να πληρώσει ένα ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ (όπως κι έγινε), ενώ το Σάββατο (25/11) απ’ την στιγμή που συμπλήρωσε 60 αγώνες, θα πρέπει να καταβληθούν άλλα 10 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό (9 εκατ. ευρώ) θα καθοριστεί από τις αθλητικές επιδόσεις τους Νούνιες και τον αριθμό γκολ που θα σημειώσει με τη φανέλα της Λίβερπουλ.