Οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα όταν έχει νηνεμία να νομίζουν ότι δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα και δεν προετοιμάζονται. Niccolo Machiavelli, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Η σύλληψη στο Ντουμπάι, το αίτημα έκδοσης και η στάση του Πρόμες

14 Μαρτίου, 2024

Ο επιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας Κουίνσι Πρόμες συνελήφθη στο Ντουμπάι κατόπιν αιτήματος της Ολλανδίας, όπου καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε έξι χρόνια φυλάκιση ερήμην για διακίνηση ναρκωτικών, δήλωσαν οι Ολλανδοί εισαγγελείς, αναφέροντας ότι «η Ολλανδία θα ζητήσει την έκδοση του 32χρονου πρώην Ολλανδού διεθνή».

 Ο Πρόμες δεν παρευρέθηκε στις δικαστικές ακροάσεις για την υπόθεσή του στο Άμστερνταμ και δεν αναμενόταν να επιστρέψει στην Ολλανδία στο άμεσο μέλλον.

 Το δικαστήριο του Άμστερνταμ τον περασμένο μήνα έκανε γνωστό ότι ο Πρόμες είχε άμεση σχέση με τις αποστολές 1.360 κιλών κοκαΐνης από τη Βραζιλία μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία σε δύο αποστολές το 2020.
 Σε άλλη ολλανδική δικαστική υπόθεση, ο πρώην επιθετικός του Άγιαξ και της Σεβίλλης καταδικάστηκε πέρυσι ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση για επίθεση, σε σχέση με έναν καυγά το 2020 στον οποίο μαχαίρωσε έναν ξάδερφό του στο γόνατο.

 Ο Πρόμες έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχει καταθέσει έφεση και στις δύο περιπτώσεις. 
 

 A. Βαζογιάννης