Το τι κάνεις σ΄αυτόν τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι έχεις κάνει. Arthur Conan Doyle, 1859-1930, Άγγλος συγγραφέας

Η «ψυχή της Μεσογείου» στο ρεστοράν Coast στη Σαγκάη

1 Νοεμβρίου, 2023

Φυσικά υλικά χρησιμοποίησε το στούντιο ντιζάιν Linehouse για τα εσωτερικά του ρεστοράν Coast στη Σαγκάη, το οποίο με ανακαινισμένο εσωτερικό που ως πηγή έμπνευσης έχει το μεσογειακό μενού του, βρίσκεται εντός μιας παραδοσιακής οικίας shikumen των μέσων του 19ου αιώνα (μείγμα Δυτικής και Κινεζικής αρχιτεκτονικής). «Στόχο είχαμε να δημιουργήσουμε μια βαθιά σύνδεση με στοιχεία της ακτής και την ψυχή της Μεσογείου» είπε ο Alex Mok, συνιδρυτής του Linehouse.

Σύμφωνα με το στούντιο, η αισθητική του ρεστοράν είναι αισθητική «εκλεπτυσμένης αγροτικότητας». Επηρεάστηκαν από παράκτιο έδαφος και επέλεξαν μια παλέτα φυσικών υλικών, τα οποία με τη σειρά τους επηρέασαν τα χρώματα που ρέουν στo εσωτερικό του τριώροφου ρεστοράν (https://www.instagram.com/p/Cs4h0oNhE0x/).

Στόχος ήταν να οδηγήσουν τον επισκέπτη σε ένα «κάθετο ταξίδι» δίνοντας σε κάθε έναν από τους τρεις ορόφους τη δική του μοναδική ταυτότητα. «Τα χρώματα και τα υλικά αλλάζουν σε κάθε όροφο, αφηγούμενα ένα διαφορετικό μέρος της ιστορίας» υπογράμμισε ο Mok (https://www.instagram.com/p/CqSlMJfulea/).