Υπάρχουν πάντα τέσσερις πλευρές σε κάθε ιστορία: η δική σου εκδοχή, η δική τους εκδοχή, η αλήθεια και αυτό που πραγματικά συνέβη. Ζακ-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Η πρωταθλήτρια Ασίας θα εισπράξει 12 εκ. δολάρια

19 Ιουνίου, 2024

Η ομάδα που θα κατακτήσει το νέο Champions League Elite της Ασίας θα εισπράξει τουλάχιστον 12 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/6) η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε μια σημαντική ώθηση για το συλλογικό ποδόσφαιρο στην περιοχή.

Η διοργάνωση, η οποία αρχίζει με έναν προκριματικό γύρο τον Αύγουστο, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης ανανέωσης του συλλογικού ποδοσφαίρου σε όλη την ήπειρο και συμμετέχουν 27 σύλλογοι από 12 χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία.

Το πρώτο βραβείο είναι τριπλάσιο από το ποσό που κέρδισε η Αλ-Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον Μάιο στην τελευταία έκδοση του Ασιατικού Champions League με την προηγούμενη μορφή του.

Πέντε σύλλογοι θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League Elite της Ασίας από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου, με δύο ομάδες να ενώνονται με τους 22 συλλόγους που προκρίθηκαν απευθείας στη φάση των ομίλων.

Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων, όπου οι σύλλογοι θα χωριστούν σε δυτική και ανατολική ζώνη, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου, με το πρόγραμμα να διαρκεί από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες από κάθε μία από τις δύο πλευρές της συνομοσπονδίας θα προκριθούν στους 16, οι οποίοι θα παίζονται εντός και εκτός έδρας με τους νικητές να προκρίνονται σε μια σειρά τελικών. 

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει αυτούς τους μονούς αγώνες ως προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικό από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Η συνομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης ότι οι νικητές του Champions League Two της Ασίας, της δεύτερης κατηγορίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου με 36 ομάδες, θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 3,28 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ