Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Η Ουκρανία λέει πως drone της Ρωσίας στην Οδησσό σκότωσε έναν άνθρωπο

23 Φεβρουαρίου, 2024

Ρωσικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μιας κατεύθυνσης έπληξε εμπορική ζώνη στην Οδησσό, μεγάλο ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Η διοίκηση των δυνάμεων του Νότου ανέφερε μέσω Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε εννέα drones, όμως ένα έπληξε περιοχή κοντά στο λιμάνι και προκάλεσε πυρκαγιά.

Πυροσβέστες ανέσυραν πτώμα και πρόσθεσαν πως ενδέχεται να υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ενώ διαβεβαίωσαν πως προσπαθούν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Μια φύλακας διασώθηκε σώα.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν επίσης πύραυλοι, που όμως δεν πέτυχαν τους στόχους.

Στην πόλη Ντνίπρο (κεντρικά), ρωσικό drone έπεσε σε πολυώροφη πολυκατοικία τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Ντνιπροπετρόφσκ. Ο Σερχίι Λίσακ πρόσθεσε μέσω Telegram πως βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κάτοικοι να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ