Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική. - Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Η Ουκρανία επιτέθηκε στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

4 Μαΐου, 2024

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Συντρίμμια drones της Ρωσίας τραυμάτισαν τρεις ανθρώπους στο Χάρκοβο

 

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την έκταση και τον αντίκτυπο της επίθεσης στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε παρανόμως η Μόσχα το 2014. Το Κίεβο δεν έχει προβεί δημοσίως σε κάποιο σχόλιο.

Η Ρωσία, δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, αναφέρει συχνά επιτυχίες, όπως τις χαρακτηρίζει η Μόσχα, της δικής της αντιαεροπορικής άμυνας σε ουκρανικές επιθέσεις με drones ή πυραύλους. Την περασμένη Τρίτη, η Ουκρανία επιτέθηκε στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία με πυραύλους που προμηθεύτηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πλήγματα σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, με αρκετά θύματα.

 

ΤΦ