Οι καλές εταιρίες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρίες δημιουργούν αγορές. Phillip Kotler, 1931- , Αμερικανός γκουρού του Μάρκετινγκ

Η Ορλεάν απέλυσε τον Καζονί για ρατσιστικά σχόλια

6 Νοεμβρίου, 2023

    Η διοίκηση της Ορλεάν (σ.σ. ομάδα της Γ` εθνικής κατηγορίας στην Γαλλία), απέλυσε τον προπονητή, Μπερνάρ Καζονί, ο οποίος κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά.

    «Η Ορλεάν ενημερώνει για την πρόωρη καταγγελία του συμβολαίου εργασίας του κ. Μπερνάρ Καζονί», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

    Ο Καζονί αποτελεί μέρος έρευνας για πρόκληση μίσους ή/και φυλετικές διακρίσεις και για δημόσιες προσβολές ρατσιστικού χαρακτήρα, που διεξάγει η εισαγγελία της Ορλεάνης.

    Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ζήτησε συγγνώμη δύο ημέρες αργότερα, υποστηρίζοντας ότι είναι «κάθε άλλο παρά ρατσιστής», αλλά παραδέχθηκε ότι έκανε «ανάρμοστα σχόλια».

    Το τοπικό ραδιόφωνο αποκάλυψε τα σχόλια του προπονητή, που έγιναν σε συνέντευξη Τύπου, όταν ο Καζονί είπε ότι οι παίκτες του δεν είναι «πιο ανόητοι από τους Βορειοαφρικανούς».

    Πρώην παίκτης της Μαρσέιγ, ο 62χρονος Καζονί, εργάσθηκε αρκετά χρόνια ως προπονητής στην Αλγερία, στο Μαρόκο και στην Τυνησία, αλλά και στην Γαλλία και συγκεκριμένα, στις Μπαστιά, Οσέρ και Λοριάν.

    «Ανθρώπινα, για εμένα, είναι κάτι δύσκολο, γιατί νομίζω ότι το βιώνει πολύ, πολύ άσχημα, επειδή είναι κάποιος σημαντικός. Δεν είναι καθόλου αυτό που νιώσαμε μέσα από την αδεξιότητα των λόγων του. Ανθρώπινα, είναι λυπηρό», σχολίασε ο πρόεδρος της Ορλεάν, Φιλίπ Μπουτρόν, ανακοινώνοντας ότι διάδοχος του Καζονί, είναι ο 49χρονος, Καρίμ Μοκεντέμ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ