Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Η Μόσχα λέει ότι θα στοχοποιήσει γαλλικά στρατεύματα εάν αυτά σταλούν στην Ουκρανία

8 Μαΐου, 2024

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία ότι, εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό στρατό.

Ο Μακρόν προκάλεσε διαμάχη τον Φεβρουάριο λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία στο μέλλον. Ο Γάλλος ηγέτης προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, τότε η αξιοπιστία της Ευρώπης θα εκμηδενιστεί.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Μακρόν εξηγεί τη ρητορική αυτή με την επιθυμία να δημιουργήσει κάποιου είδους ‘στρατηγική αβεβαιότητα’ για τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους.

«Θα τον απογοητεύσουμε -για εμάς η κατάσταση φαίνεται πιο βέβαιη», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Εάν οι Γάλλοι εμφανιστούν στην ζώνη μαχών, θα γίνουν αναπόφευκτα στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μου φαίνεται ότι το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις γι’ αυτό».

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία ήδη βλέπει αυξανόμενο αριθμό Γάλλων υπηκόων μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας.