Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Η Μαριάν Σατραπί τιμήθηκε με το βραβείο “Πριγκίπισσα των Αστουριών”

30 Απριλίου, 2024

Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνης Μαριάν Σατραπί, που έγινε παγκοσμίως γνωστή με το κόμικ και την ταινία “Περσέπολις”, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο “Πριγκίπισσα των Αστουριών” για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ένα από τα πιο περίβλεπτα βραβεία στον ισπανόφωνο κόσμο.

Η ιρανικής καταγωγής συγγραφέας παιδικών βιβλίων, σκιτσογράφος, κινηματογραφική σκηνοθέτης και ζωγράφος τιμήθηκε για τον “ουσιώδη” ρόλο της στην “προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας”, ανέφερε σε ανακοίνωση το Ίδρυμα Πριγκίπισσα των Αστουριών.

Η Μαριάν Σατραπί “είναι ένα σύμβολο της πολιτικής δέσμευσης των γυναικών. Χάρη στην τόλμη της και στην καλλιτεχνική παραγωγή της, θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς και τις γενιές”, προσθέτει το Ίδρυμα.