Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας. - Albert Von Szent-Gyorgyi, 1893-1986, Ούγγρος φυσιολόγος που ανακάλυψε τη βιταμίνη C

Η Lancia γιορτάζει και αποκάλυψε την πρώτη εικόνα της νέας Ypsilon

27 Νοεμβρίου, 2023

Γιορτάζοντας σήμερα τα 117 χρόνια από την ίδρυσή της (27 Νοεμβρίου 1906) η Lancia αποκάλυψε ότι θα βγάλει στην παραγωγή από το 2024 και ανά δύο χρόνια, τρία νέα μοντέλα. Θα ξεκινήσει με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο Ypsilon, ενώ στη συνέχεια θα βγουν στην παραγωγή η Gamma (2026) και η νέα Delta (2028).

Η παραγωγή της Ypsilon θα ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο και θα κατασκευαστεί σε 1.906 μονάδες. Αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος ίδρυσης της μάρκας. Το μοντέλο θα αποτελέσει κεντρικό πυλώνα της προσπάθειας αναβίωσης της μάρκας και της επέκτασής της εκτός της Ιταλίας. Θα αναπτυχθεί «πάνω» σε μια πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από τη Fiat Chrysler Automobiles. Πιθανόν θα έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα και θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP2 της Stellantis που χρησιμοποιείται από άλλα μικρά αυτοκίνητα του ομίλου όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa.

Κ.Π.