Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα. Λόρδος Palmerston, 1784-1865, Βρετανός πρωθυπουργός.

Η κοπή της πίτας του 2024 στο ICC WOMEN HELLAS

12 Φεβρουαρίου, 2024

Το ICC Women Hellas, διοργάνωσε την κοπή της βασιλόπιτας του, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του ICC Hellas & ICC Women Hellas, αλλά και προσκεκλημένων από τον κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Σκοπός της ημέρας αυτής ήταν η στήριξη του έργου του Σωματείου «Ελίζα».

Καλωσορίζοντας τα μέλη, αλλά και πολλές  νέες φίλες του ICCWH, η Πρόεδρος κα. Άννα Καμαρίδη στην σύντομη ομιλία της, ανέφερε: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ ως πρόεδρος του ICCWH, σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή όπου συναντιόμαστε για να τιμήσουμε την ετήσια πίτα μας. Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας για την αφοσίωση και τη συνεισφορά όλων των μελών μας στην επίτευξη των στόχων μας. Θα ήθελα να αναφερθώ ειδικότερα στον ρόλο του επιμελητηρίου και στην σημασία του ως θεσμικό οργανισμό που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη. Μέσα από την συνεργασία μας με το επιμελητήριο, διαμορφώνουμε ένα  περιβάλλον που ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ως ICC Women Hellas έχουμε διαμορφώσει ειδικές ομάδες εργασίας για το σκοπό αυτό και θα ήθελα να παρουσιάσω τις συντονίστριες των ομάδων εργασίας και υποσυντονίστριες τους:

Βιομηχανία:

Συντονίστρια: Άννα Καμαρίδη
Υποσυντονίστριες: Μαριέττα Δοξοπούλου, Βαλεντίνα Κόρδη, Τζίνα Τσαντρίζου (Περιφέρεια Κρήτης)

Ναυτιλία:

Συντονίστρια: Ειρήνη Βενιάμη
Υποσυντονίστριες: Νένια Αδαμίδου, Βανέσσα Ζδράβου

Τουρισμός:

Συντονίστρια: Μαρία Τόκτωρ
Υποσυντονίστριες: Δέσποινα Μαντά, Ντίνα Νικολάου

Περιβάλλον – Ενέργεια:

Συντονίστρια: Αγγελική Μπούρα
Υποσυντονίστριες: Βασιλική Κουμπλή, Νάσια Φαγκρά

Νεοφυείς Επιχειρήσεις:

Συντονίστρια: Μαρία Χαλά
Υποσυντονίστριες: Λέλα Δρίτσα, Ελισάβετ Νίκα

Δικαιοσύνη:

Συντονίστρια: Σοφία Παπαδημητρίου
Υποσυντονίστριες: Ευαγγελία Βαγενά, Ελένη Πλέσσα

Παιδεία:

Συντονίστρια: Δανάη Μπεζαντάκου
Υποσυντονίστριες: Μαριλίζα Λιγνού, Άννα Παπαδοπούλου

Πολιτισμός:

Συντονίστρια: Μαριλένα Κουτσούκου
Υποσυντονίστρια: Ελένη Ταβουκτσή

Υγεία:

Συντονίστρια: Ελένη Γιαννοπούλου
Υποσυντονίστριες: Μαρία Λαγομάτη, Χριστίνα Παπανδρέου

Αθλητισμός:

Συντονίστρια: Έλενα Βρεττού
Υποσυντονίστριες: Αγγελική Αρκάδη, Δανάη Μωραΐτη

Οικονομία:

Συντονίστρια: Γιώτα Σταθάκου
Υποσυντονίστριες: Γεωργία Σταματέλου, Έλενα Τσώχου

Αγροτική Εξέλιξη:

Συντονίστρια: Κατερίνα Τσούρτσουλα
Υποσυντονίστριες: Αγγελική Δαλαμάγκα, Εύα Σημαιάκη (Περιφέρεια Κρήτης)

Απόδημος Ελληνισμός:

Συντονίστρια: Ζέφη Καργίδου

Ινστιτούτο Μάρκετινγκ:

Συντονίστρια: Άρτεμις Λιόντα

Συμβουλευτική Επιτροπή:

Ευγενία Δακορώνια
Ιφιγένεια Κατσαρίδου
Δέσποινα Πορτοκάλη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:

Χριστίνα Τριποδιανάκη

Εξέφρασε χαρά για την παρουσία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και της Ελίζας Βόζεμπεργκ, για τις οποίες είπε ότι αποτελούν πρότυπα για εμάς και υποστηρίζουν πάντα τις δράσεις μας και πρόσθεσε: «Η συνάθροιση αυτή όμως είναι αφιερωμένη στο σωματείο «Ελίζα» με το οποίο μας έφερε κοντά η κα. Τζένη Μπαλατσινού. Είναι σημαντικό να τονίσουμε τη δέσμευσή μας ως οργανισμός προς την υποστήριξη του σωματείου «Ελίζα» για την καταπολέμηση της κακοποίησης.

Η προσφορά μας σε αυτό το σημαντικό έργο αντιπροσωπεύει την ευαισθησία και τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του ICC Women Hellas. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις γυναίκες και παιδιά που έχουν πληγεί από την κακοποίηση και να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος μας γίνεται πιο ασφαλής και δίκαιος για όλους.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμβολή σας και τη συνεχή υποστήριξή σας. Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της ισότητας και της δικαιοσύνης στον κόσμο της επιχειρηματικότητας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas κα. Ειρήνη Βενιάμη-Μάγκου, η οποία τόνισε την σημαντικότητα της ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, της ενσωμάτωσης περισσότερων γυναικών στο κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και της αναγκαιότητας της γυναικείας συσπείρωσης.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον Πρόεδρο του ICC Hellas Πέτρο Δούκα, στον Διευθυντή του ICC Hellas Φίλιππο Ιωάννου, στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ICC Women Hellas Χριστίνα Τριποδιανάκη και την εταιρεία της CT Commnunications, στα μέλη και συντονίστριες των clusters Αθλητισμού και Αγροτικής Εξέλιξης, Έλενα Βρεττού και Κατερίνα Τσούρτσουλα, αντίστοιχα.

Η κοπή της πίτας έγινε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στο εστιατόριο Dionysos Zonars.

[Στη φωτογραφία: Πέτρος Δούκας, Ειρήνη Βενιάμη – Μάγκου, Άννα Καμαρίδη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Έλενα Βρεττού, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου]