Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου. Louis Gabriel de Bonald, 1754-1840, Γάλλος στοχαστής

Η ΚΑΥΚΑΣ για 10η χρονιά στα TOP Best Workplaces

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλήφθηκε για 10η χρονιά στη λίστα Best Workplaces Hellas 2024, κατακτώντας την 4η θέση και παραμένοντας σταθερά στις πέντε κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ΚΑΥΚΑΣ βρίσκεται στις κορυφαίες εταιρίες του θεσμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας που διεξήγαγε το Great Place to Work ® Institute Hellas. Η διάκριση αυτή, που, όπως επισημαίνεται, προέρχεται από τις απαντήσεις και «την ψήφο» των ίδιων των KAFKASians, επιβεβαιώνει για ακόμα μία χρονιά ότι «Η ΚΑΥΚΑΣ είναι οι άνθρωποί της!».

Εδώ και 49 χρόνια, προστίθεται στην ανακοίνωση, η ΚΑΥΚΑΣ δείχνει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζομένους της, ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός αλλά και η εν γένει οικονομική κατάσταση. Ενδεικτικά, σημειώνεται, το 2023 η ΚΑΥΚΑΣ επένδυσε στους ανθρώπους της αποδίδοντας +17,6% (+5M € ) σε αυξήσεις μισθών και νέες θέσεις εργασίας, 1,8M € διανεμήθηκαν στους #KAFKASians με μορφή επιδομάτων & bonus παραγωγικότητας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 26.750 ώρες εσωτερικών εκπαιδεύσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία τονίζει ότι αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια των εργαζομένων της μέσα από τον θεσμό του «Extra Mile Champion» και παράλληλα επενδύει στις επαγγελματικές δεξιότητες και τα ταλέντα των ανθρώπων της μέσω του tailor-made προγράμματος ανάπτυξης στελεχών HiPos (High Potentials). Μέσω του Kafkas Institute of Training & Development, η εταιρεία επενδύει στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων της καθώς προσφέρει ποικίλες εξωτερικές εκπαιδεύσεις στον τομέα δραστηριότητας του καθενός. Παράλληλα, για τη βελτίωση του work/life balance εφαρμόζεται το πρόγραμμα της τηλεργασίας στις θέσεις που υπάρχει δυνατότητα και 100% Remote Working σε επιλεγμένα τμήματα. Επίσης, η ΚΑΥΚΑΣ εφαρμόζει το σύστημα «Manager’s Feedback», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αξιολόγησης των στελεχών σε θέσεις ευθύνης από τα μέλη των ομάδων τους, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για την αξιοκρατική εξέλιξη και βελτίωση των μελών της.

Η διάκριση ως Best Workplace για 10η χρονιά αποδεικνύει, σύμφωνα με ρτην εταιρεία, ότι «το ήθος, το πάθος, η ομαδικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν τις βασικές αξίες που κυριαρχούν στο εργασιακό μας περιβάλλον, εστιάζοντας στους ανθρώπους μας».