Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι δυνατό. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός.

Η Κάρλι Λόιντ γίνεται…διπλωμάτης και μεταφέρει το μήνυμα των ΗΠΑ στα παιδιά στην Ελλάδα

24 Απριλίου, 2024

Η Κάρλι Λόιντ γίνεται διπλωμάτης, μεταφέρει το μήνυμα των ΗΠΑ στα παιδιά στην Ελλάδα.
 Η Αμερικανίδα πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης, δύο φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ισάριθμες «Παίκτρια της Χρονιάς» από τη FIFA, περνά-όπως αναφέρει το Associated Press φιλοξενώντας συνέντευξή της- την εβδομάδα στην Ελλάδα μαζί με τον Κόμπι Τζόουνς, πρώην ποδοσφαιριστή και αναλυτή αγώνων, δουλεύοντας με παιδιά και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι πιο σημαντικές στιγμές στον αθλητισμό δεν τελειώνουν πάντα με μια ομάδα νικητών που πίνουν σαμπάνια και κρατούν ψηλά ένα τρόπαιο.

 Όπως αναφέρεται η Λόιντ, που βρέθηκε τη Δευτέρα (22/4) στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού , συμμετέχει  σε ένα πρόγραμμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, «Αλλάζοντας το παιχνίδι: Αθλητισμός για ένταξη». 
 Μία από τις αποστολές του είναι να υπενθυμίζει στα παιδιά, και ίσως και στους γονείς τους, τον βασικό λόγο που παίζουμε αθλήματα – να μάθουμε να ηγούμαστε, να συμπεριλαμβάνουμε άλλους και να είμαστε καλός συμπαίκτης.

 «Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι όταν αυτά τα παιδιά έχουν μια μπάλα στα πόδια τους, όλες οι υπόλοιπες ανησυχίες και θέματα εξαφανίζονται», είπε ο Λόιντ σε συνέντευξή του στο Associated Press. 
 «Ελπίζω να κάνουμε τον γύρο του κόσμου και να μιλήσουμε για τη διαδρομή μου και τι χρειάστηκε, τα σκαμπανεβάσματα, ελπίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει και να βοηθήσει άλλους».

 «Το ταξίδι των Λόιντ και Τζόουνς είναι μέρος μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2006 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο στέλνει επίλεκτους Αμερικανούς αθλητές και προπονητές στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Sports Envoy», αναφέρεται και σημειώνεται ότι «μερικές από τις επισκέψεις της Λόιντ αυτή την εβδομάδα θα είναι με παιδιά από το βόρειο τμήμα της Αφρικής.

 Μίλησε και θα μιλήσει με παιδιά από την Ελλάδα, πρόσφυγες, παιδιά με σωματικές και πνευματικές αναπηρίες, για μια σειρά από θέματα, όπως η ισότητα των φύλων, η ψυχική υγεία, η διατροφή και πώς μπορούμε όλοι να μάθουμε από τις νίκες και από τις ήττες, και τα δύο εντός και εκτός γηπέδου. 
 «Σε κάνει να σκέφτεσαι πού ζεις και από πού έρχεσαι και τις ευκαιρίες που είχες», είπε η Λόιντ για τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο σε μια καριέρα που διήρκεσε το μεγαλύτερο μέρος των 25 ετών. 
 «Βάζει τα πράγματα σε προοπτική ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για βελτίωση παντού. Δεν υπάρχει τέλεια χώρα ή τέλειο μέρος ή τέλειος άνθρωπος. Και έτσι θα προσπαθείς πάντα να γίνεσαι λίγο καλύτερος», είπε η 41χρονη Λόιντ, που έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακούς Αγώνες (47) από οποιαδήποτε άλλη Αμερικανίδα στην εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ.

 Α. Βαζογιάννης