Ένας από τους πιο κοινούς πειρασμούς ο οποίος όμως οδηγεί στις μεγάλες συμφορές είναι ο πειρασμός των λέξεων: «Όλοι έτσι κάνουν». Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας

Η Ιαπωνία ζήτησε από τις ΗΠΑ να καθηλώσουν στο έδαφος όλα τα υβριδικά αεροσκάφη Osprey μετά το δυστύχημα

30 Νοεμβρίου, 2023

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανασταλούν οι πτήσεις των υβριδικών αεροσκαφών Osprey στην επικράτειά της μετά τη συντριβή ενός στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιωτικός, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας.

Μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα «αμέσως αρχίσαμε έρευνα για να σωθούν ζωές» και το πρωί «υποβάλαμε το αίτημα στον διοικητή» της αμερικανικής δύναμης Ιαπωνίας (USFJ), τόνισε ο Μινόρου Κιχάρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων επτά επιβαινόντων που αγνοούνται μετά τη συντριβή του Osprey CV-22B των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη θάλασσα στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους. Είχε απογειωθεί από την αμερικανική βάση Γιοκότα, κοντά στο Τόκιο, για «συνηθισμένη εκπαιδευτική αποστολή».

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.