Η όπερα είναι εκείνο το είδος θεάματος που όταν κάποιος μαχαιρώνεται στην πλάτη, αντί να πεθάνει, τραγουδάει - Ρόμπερτ Μπερνς

Η Ιαπωνία θα είναι η πιο δυνατή όλων των εποχών

19 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Καζούμα Κάγια είπε ότι η Ιαπωνία θα αγωνιστεί με την ισχυρότερη ομάδα γυμναστικής ανδρών στο Παρίσι 2024, όπου μοναδικός στόχος της είναι να κατακτήσει τον ομαδικό τίτλο.

Σήμερα (19/5) ο Κάγια τερμάτισε δεύτερος στη διοργάνωση NHK Trophy, μέσω της οποίας κρίθηκαν οι Ιάπωνες αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Έκανα ακόμα μερικά μικρά λάθη εδώ κι εκεί, αλλά για να κερδίσω το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα απαιτούσε πολύ περισσότερη εξάσκηση», είπε ο 27χρονος Κάγια.

«Δουλεύω για να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τότε που ξεκίνησα τη γυμναστική. Αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε εκατοστό. Θα έχουμε την ισχυρότερη Ομάδα Ιαπωνίας που υπήρξε ποτέ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά των Γυναικών, μια ημέρα νωρίτερα η 19χρονη Σόκο Μιγιάτα εξασφάλισε τη θέση της στο Παρίσι με το τρίτο συνεχόμενο NHK Trophy.

«Ήλπιζα για μια εμφάνιση με την οποία θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένη, αλλά θα το αφήσω για το Παρίσι», είπε, παραδεχόμενη ότι είχε κάποιες ανησυχίες για έναν τραυματισμό πριν από το τουρνουά. «Υπήρχαν καλά και κακά χρόνια (στο δρόμο για το Παρίσι), αλλά θα φροντίσω αυτή η χρονιά να είναι σίγουρα καλή».

Μαζί της θα είναι οι Ρίνα Κίσι, Μάνα Οκαμούρα, Χαρούκα Νακαμούρα και Κοχάνε Ουσιόκου. Και οι πέντε έφηβες θα αγωνιστούν στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες τους.

Η καλλιτεχνική γυμναστική είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στους Θερινούς Αγώνες και θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ