Το να δανείζεσαι δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις. Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού ζητά την τιμωρία των Καμαρά και Μονακό, επειδή καλύφθηκε το σήμα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

20 Μαΐου, 2024

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά ζήτησε τη Δευτέρα (20/5) «τις αυστηρότερες κυρώσεις» κατά του Μοχάμεντ Καμάρα της Μονακό, αλλά και του συλλόγου της Ligue 1, διότι καλύφθηκε το σήμα στη φανέλα του μέσου που υποστηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το σήμα του 24χρονου Καμαρά καλύφθηκε με λευκή ταινία στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος που έδωσε η Μονακό την Κυριακή (19/5) κόντρα στη Ναντ (4-0).

«Ναι, απολύτως, είναι απαράδεκτη συμπεριφορά», είπε η Ουντεά-Καστερά στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στον διεθνή άσο του Μάλι και στον σύλλογό του.

«Είχα την ευκαιρία να πω στο Ligue de Football Professionnel τι σκέφτηκα για αυτό χθες το βράδυ (σ.σ. 19/5) και νομίζω ότι μια τέτοια συμπεριφορά πρέπει να υπόκειται στις αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον του παίκτη και του συλλόγου που το επέτρεψε να συμβεί».

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Μονακό, Άντι Χάτερ, ερωτήθηκε για την πρωτοβουλία του Καμαρά. «Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι εμείς ως σύλλογος στηρίζουμε τη λειτουργία που διοργανώνει η λίγκα», είπε αναφερόμενος στην πρωτοβουλία στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Από την πλευρά του, ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία. Θα γίνει εσωτερική συζήτηση μαζί του για αυτή την κατάσταση. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω». Η Μονακό τερμάτισε δεύτερη στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν παίρνοντας «εισιτήριο» για το νέο διευρυμένο Champions League.