Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι με διδακτορικό σε μια υποανάπτυκτη χώρα, ο ένας θα είναι αρχηγός του κράτους και ο άλλος θα είναι εξόριστος. Kord Samuel, 1870-1963, Βρετανός πολιτικός.

Η FSB συνέλαβε Ρώσο που κατηγορείται για σχεδιασμό επίθεσης σε σιδηροδρομικό κόμβο για λογαριασμό της Ουκρανίας

16 Μαρτίου, 2024

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 61χρονο Ρώσο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσης για λογαριασμό της Ουκρανίας σε σιδηροδρομικό κόμβο του Υπερσιβηρικού στην περιοχή Σβερντλόφσκ, στα Ουράλια, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS, η FSB δήλωσε ότι ο άνδρας είχε στρατολογηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου στην ουκρανική πόλη Λβιβ και εστάλη στη Ρωσία. Η υπηρεσία δήλωσε ότι ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και συνεργάζεται με τις αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά στόχων εντός της Ρωσίας που έχουν σημασία για την οικονομία της χώρας, χρησιμοποιώντας ιδίως drones μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει σειρά διυλιστηρίων στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το Κίεβο έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει στο στόχαστρο τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, βασική δίοδο για τη μεταφορά ρωσικών εμπορευμάτων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.

ΤΦ