Ίσως είναι αναπόφευκτο, ίσως είναι υποχρεωμένος να διαλέξει κανείς ανάμεσα στο να μην είναι απολύτως τίποτα και στο να υποκρίνεται αυτό που είναι. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Η Ford αποκάλυψε το νέο Puma

8 Φεβρουαρίου, 2024

Η Ford αποκάλυψε το νέο Puma, το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα επιβατικά στην Ευρώπη. Το μοντέλο διαθέτει όμορφο στιλ, πρωτοποριακό περιβάλλον οδήγησης και έναν ευπροσάρμοστο αποθηκευτικό χώρο.

Τα ενιαία σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία ρέουν απρόσκοπτα στο εσωτερικό, ενώ ενισχύεται με κορυφαίες τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της συνδεσιμότητας SYNC 4 και του προηγμένου συστήματος Predictive Speed Assist για εύκολη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο.

Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,8 ιντσών με δυνατότητα προσαρμογής, ώστε να προβάλει με ευκρινή γραφικά τις πληροφορίες που οι οδηγοί θεωρούν πιο χρήσιμες. Η κεντρική οθόνη με διαγώνιο 12 ίντσες και οριζόντιο προσανατολισμό είναι τοποθετημένη ψηλά στην κεντρική κονσόλα δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται. Αυτή έχει κλίση προς τη μεριά του οδηγού ώστε να διευκολύνει την αλληλεπίδραση και να ενισχύει την σπορ αίσθηση της καμπίνας.

Ως προς την πρακτικότητα, προσφέρει επιπλέον 80 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, γεγονός που σημαίνει ότι αντικείμενα ύψους έως και περίπου 115 εκατοστά μπορούν να αποθηκευτούν όρθια. Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος είναι 456 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους.

Μια απλοποιημένη γκάμα μονάδων κίνησης παρέχει στο νέο Puma ισχύ έως 155 ίππους έχοντας ως σημείο αναφοράς τον υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost MHEV της Ford στις εκδόσεις Titanium, ST-Line και ST-Line X. Στην έκδοση υψηλών επιδόσεων ST Powershift η μέγιστη ισχύ διαμορφώνεται στους 170 ίππους.

Η Ford ανακοίνωσε, επίσης, ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Puma Gen-E θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος και πρόκειται για το πρώτο Puma που θα προσφέρει οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

Κ.Π.