Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε κόμβο εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων

Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε κόμβο εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστας Σκρέκας στα εγκαίνια του σύγχρονου εξαγωγικού hub της ΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός: «Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε κόμβο εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Αυτό υπογράμμισα, μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια του σύγχρονου εξαγωγικού hub της ΑΒ στη Θεσσαλονίκη.
Συλλέγονται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα από την Κρήτη ως την Ορεστιάδα και στη συνέχεια εξάγονται σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Σερβία και η Τσεχία.

Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται εμπράκτως το εισόδημα των Ελληνίδων και την Ελλήνων, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν οικογένεια, να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας.

Η οικονομία μας αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα παράγει, δημιουργεί και εξάγει και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».