Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

Η εξυπηρέτηση των φοιτητών από τον ΟΑΣΘ συζητήθηκε από τον πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και τον πρόεδρο του Οργανισμού

29 Φεβρουαρίου, 2024

To θέμα της εξυπηρέτησης των φοιτητών 15.000 φοιτητών του ΔΙ.ΠΑ.Ε από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρύτανη, καθηγητή Σταμάτη Αγγελόπουλου με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κωνσταντίνο Ταγγίρη.

Ο πρύτανης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν χιλιάδες φοιτητές, φοιτήτριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, από και προς την πανεπιστημιούπολη της Σίνδου. Από την πλευρά του ο κ. Ταγγίρης, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προσέλευσης των φοιτητών στο πανεπιστήμιό τους, και δεσμεύτηκε πως με την έλευση των 110 νέων ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων που αναμένονται εντός του Μαρτίου, θα ενισχυθεί η συχνότητα των δρομολογίων αλλά και ο αριθμός των λεωφορείων που εξυπηρετούν την αστική συγκοινωνία της Σίνδου.

Οι δύο φορείς αναμένεται να υπογράψουν κοινό Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την παροχή επιστημονικών, συμβουλευτικών γνώσεων από καθηγητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, η διενέργεια κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διοργάνωσης επιστημονικών ημερίδων, με αντικείμενο τις συγκοινωνίες. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε θέσεις του Οργανισμού.

Οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Ταγγίρης συζήτησαν και για τη δυνατότητα συμβολής του Πανεπιστήμιου, ώστε να υπάρξει μείωση του αντιτίμου των καρτών απεριορίστων διαδρομών, για τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

Τέλος, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισκέφτηκαν το εκδοτήριο του Οργανισμού που τοποθετήθηκε και άρχισε να λειτουργεί την 1η Φεβρουαρίου, εντός της Πανεπιστημιούπολης της Σίνδου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών και των εργαζομένων της Πανεπιστημιούπολης. Το ωράριο λειτουργίας του εκδοτηρίου είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι 4.45 το απόγευμα.