Όποιο κόμμα ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται ότι οι αντίπαλοί του το κατηγορούν για την ξηρασία. Dwight Whithney Morrow, 1873-1931, Αμερικανός δικηγόρος

Η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, από σήμερα έως την Παρασκευή στην Αθήνα

27 Νοεμβρίου, 2023

Ξεκινά σήμερα (27/11) στην Αθήνα η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, την οποία συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η INTERPOL, η UEFA, η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και φιλοξενεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή (1/12) με την ετήσια εκδήλωση της ΕΠΑΘΛΑ.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και οι πρόεδροι της ΕΟΕ και της ΕΠΟ, Σπύρος Καπράλος και Παναγιώτης Μπαλτάκος, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των διεθνών και εθνικών φορέων που θα λάβουν μέρος στις συνεδρίες της Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΣτΕ, UEFA, INTERPOL, ΔΟΕ, ΕΠΑΘΛΑ, ΕΟΕ, EΠΟ, ΕΛ.ΑΣ.) θα μιλήσουν για τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, ενώ, από την πλευρά των αθλητών, τη δική τους οπτική θα καταθέσουν ο Ολυμπιονίκης του στίβου Εμμανουήλ Καραλής, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Τσαρτσαρής.

Θα ακολουθήσουν (Τρίτη 28 και Τετάρτη 29/11) «κλειστά» περιφερειακά σεμινάρια από τη ΔΟΕ και την INTERPOL στους εκπροσώπους οκτώ χωρών (Γεωργίας, Κύπρου, Ισραήλ, Μάλτας, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας) και από UEFA, ΕΠΟ στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30/11) θα πραγματοποιηθεί και η 7η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης. στην οποία προεδρεύει ο γ.γ.Α. και επικεφαλής της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1/12 (10:00-14:00) με την ετήσια Ημερίδα της ΕΠΑΘΛΑ.