Είναι κρίμα που για να γίνεις καλός πατριώτης πρέπει να γίνεις εχθρός της υπόλοιπης ανθρωπότητας - Βολταίρος

Η Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών

20 Απριλίου, 2024

Οι άνθρωποι της Aston Martin εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα αποτελέσματα των σημερινών επίσημων δοκιμαστικών του κινεζικού γκραν πρι, καθώς ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ είχε ατύχημα με τη Ferrari του, για το οποίο βγήκαν κόκκινες σημαίες, ωστόσο του επετράπη να συνεχίσει, όταν επανάρχισε η διαδικασία. Οι αγωνοδίκες ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για φερόμενη παράβαση του άρθρου 39.6 των αθλητικών κανονισμών της Φόρμουλα Ένα. Αυτό αναφέρει ότι «σε οποιονδήποτε οδηγό, του οποίου το μονοθέσιο σταματάει στην πίστα στη διάρκεια της περιόδου των δοκιμαστικών ή των δοκιμαστικών του σπριντ, δεν θα επιτρέπεται να πάρει άλλο μέρος σε αυτήν την περίοδο». Και οι εκπρόσωποι της Ferrari κλήθηκαν στους αγωνοδίκες σχετικά με τη διαμαρτυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aston Martin είδε τον Φερνάντο Αλόνσο να παίρνει την τρίτη θέση στα επίσημα δοκιμαστικά και τον Λανς Στρολ να κατατάσσεται ενδέκατος. Έτσι, η βρετανική ομάδα προχώρησε σε αυτήν την διαμαρτυρία, καθώς, εάν ο Σάινθ δεν είχε συνεχίσει, ο Στρολ θα έμπαινε στη δεκάδα που διεκδίκησε την “pole position” στο τρίτο και τελευταίο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών (Q3).

Υπενθυμίζεται ότι το Q2 διεκόπη περίπου στο μέσον του, όταν ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ πήρε λίγο ανοιχτά την τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να «ακουμπήσει» το πάνω μέρος του κερμπ και να «χάσει» το πίσω μέρος της Ferrari, η οποία έκανε στροφή 180 μοιρών, πριν γλιστρίσει και καταλήξει στις μπαριέρες που βρίσκονται στην απέναντι μεριά. Οι οθόνες με τους χρόνους των μονοθεσίων κατέγραψαν το αυτοκίνητό του ως σταματημένο, ωστόσο ο Σάινθ κράτησε τη μονάδα ισχύος σε λειτουργία και κατάφερε να το… ξεκολλήσει από το γρασίδι και να πάει στα πιτ, όπου οι μηχανικοί του άλλαξαν ελαστικά και εμπρός πτέρυγα (η οποία είχε υποστεί ζημιά από την πρόσκρουση) και τον έστειλαν ξανά στην πίστα. Ήταν τρίτος στο Q2 και τελικά πήρε την έβδομη θέση, με τον «ομόσταυλό» του, Σαρλ Λεκλέρκ, να κατατάσσεται έκτος.