Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου. Louis Gabriel de Bonald, 1754-1840, Γάλλος στοχαστής

GREEK HOUSE DAVOS 2024 – Η ευεξία λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού

18 Ιανουαρίου, 2024

Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα παρουσίασαν σε ειδικό πάνελ για την Καινοτομία και αειφορία στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα με έμφαση στην τουριστική βιομηχανία ο Clayton Thomas ιδρυτής των Root Brands και η Christina Rahm ιδρύτρια της εταιρείας Drc Ventures.

Όπως είπε ο Clayton Thomas, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής συμπεριφέρεται, καθώς όλα πλέον σχετίζονται με το διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Clayton Thomas ιδρυτής των Root Brands (πρόκειται για εταιρεία υγείας και ευεξίας που ασχολείται με βιολογικά προϊόντα κλπ) σημειώνει ότι η εταιρεία του που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και από μηδέν πελάτες, κατάφερε, χωρίς να πληρώσει χρήματα για διαφήμιση, πλέον να διαθέτει πελατειακή βάση που ξεπερνάει τους 200.000.  «Εαν πιστέψει σε σένα ο πελάτης, αυτός θα μετατραπεί σε πρεσβευτή των προϊόντων σου», σημείωσε ο Clayton Thomas .

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι είναι πολύ κρίσιμο να γίνεται χρήση των εργαλείων της επιστήμης, ώστε κάθε εταιρεία να διαβάζει τις ανάγκες της κοινωνίας και να απαντά ανάλογα. Εστιάζοντας στον κλάδο του τουρισμού επισήμανε ότι αν οι πολίτες νιώθουν και αισθάνονται υγιείς, είναι αυτοί που θα ταξιδεύσουν και θα αναζητήσουν προϊόντα ευεξίας που προσφέρει η τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως.

Από την πλευρά της η Christina Rahm ιδρύτρια της εταιρείας Drc Ventures επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχει ιδρύσει πάνω από 300 εταιρίες. Απευθυνόμενη στο επιχειρηματικό κοινό τόνισε ότι η ίδια φτιάχνει μια λίστα ημερήσιων στόχων την οποία ακολουθεί με αφοσίωση και δέσμευση, συνειδητοποιώντας την αξία της κάθε ημέρας.

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι Media Partner του Greek House Davos Forum. Οι εργασίες του Forum αναμεταδίδονται από το ΑΠΕ – ΜΠΕ στη διεύθυνση: https://www.amna.gr/video-services/544357/Live%20Streaming