Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Γουίμπλεντον- Στα ημιτελικά Κρεϊτσίκοβα και Ριμπάκινα

10 Ιουλίου, 2024

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα έφτασε σήμερα (10-/7) στον πρώτο της ημιτελικό του Γουίμπλεντον, νικώντας με 6-4, 7-6(4) τη Λετονή  Γελένα Οσταπένκο, σε μία μάχη ανάμεσα σε πρώην πρωταθλήτριες του «French Open».
 Η Τσέχα πρωταθλήτρια διατήρησε την ψυχραιμία της από το πίσω μέρος του γηπέδου για να αναγκάσει την αντίπαλό της σε 35 αδικαιολόγητα λάθη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς η προσπάθεια της Oοσταπένκο για έναν δεύτερο τίτλο «Grand Slam» από τον πρώτο της το 2017 ολοκληρώθηκε στο «Court One», το οποίο, σε μία σπάνια περίπτωση σε αυτό το τουρνουά, είχε την οροφή του ανοιχτή.

 Αντίπαλος της Κρεϊτσίκβα στα ημιτελικά θα είναι η Έλενα Ριμπάκινα, στην οποία η σπάνια θέαση του ήλιου στο φετινό τουρνουά δεν της έδωσε κίνητρο να μείνει περισσότερο από όσο χρειαζόταν στο «Center Court», νικώντας με 6-3,6-2 μέσα σε 61 λεπτά την Ελίνα Σβιτόλινα στον προημιτελικό.
 Η πρωταθλήτρια από το Καζακστάν εξασφάλισε την πρόκριση στις «4» του Γουίμπλεντον  για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2022, ενώ αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή της σε major ημιτελικό.  
 

 Α. Βαζογιάννης