Το πρώτο μάθημα των οικονομικών είναι η έλλειψη επαρκών πόρων. Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων όσοι τα θέλουν. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής είναι να παραβλέπεις το πρώτο μάθημα των οικονομικών. - Thomas Sowell, 1930- , Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Γκαλά Φιλοθέης: Σπουδαίο ρεκόρ η Γκούσιν

19 Ιουνίου, 2024

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο άλμα εις ύψος η Τατιάνα Γκούσιν, στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε με τη δεύτερη το 1,94μ., ισοφάρισε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου νωρίτερα πέρασε με την πρώτη το 1,92μ., που μέχρι σήμερα αποτελούσε το ρεκόρ της στον ανοιχτό στίβο. Η 30χρονη προσπάθησε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,96μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες. Η Γκούσιν θα συνεχίσει τους αγώνες της το Σάββατο στο Μπρνο, με στόχο ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

Νικήτρια στο ύψος των γυναικών ήταν η Αντζελίνα Τόπιτς με άλμα στα 1,94 μέτρα. Η Σέρβα αθλήτρια στη συνέχεια άφησε το 1,96μ. για να δοκιμάσει στα 2,00μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Τρίτη στο αγώνισμα ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,90 μέτρα.

«Το χάρηκα πολύ, το Γκαλά Φιλοθέης είναι ο αγαπημένoς μου αγώνας. Μου αρέσει το στάδιο, η μουσική και σήμερα ήταν εδώ όλοι οι αγαpημένοι μου άνθρωποι, οπότε δε θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερο. Τα άλματα στο 1,96μ. ήταν καλά, ωστόσο στο 1,94μ. “άδειασα” λιγάκι και δεν είχα τη φρεσκάδα που ήθελα. Ο μεγάλος στόχος παραμένει η πρόκριση στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. Όλες τις προηγούμενες φορές ήμουν τραυματισμένη και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ», είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα.