Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Γιασικεβίτσιους: «Μαθαίνω από τον Μπαρτζώκα»

26 Μαΐου, 2024

της απεσταλμένης μας στο Βερολίνο Ασπασίας Βελονάκη

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων του «μικρού» τελικού του φάιναλ φορ της Euroleague, στο Βερολίνο. «Μαθαίνω από αυτόν πολλά πράγματα, όπως το να ζητάω από την ομάδα να είναι υπομονετική. Μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός,» δήλωσε ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να τερματίζει στην 4η θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

Για τον Μπαρτζώκα, ο «Σάρας» είπε: «Δεν μπορείς να πεις ότι ξέρω τον Γιώργο προσωπικά πάρα πολύ καλά. Περνάμε κάποιο χρόνο μαζί το καλοκαίρι. Αγαπώ απόλυτα το πώς κυκλοφορούν την μπάλα, το πόσο υπομονετικοί είναι, πόσο αλτρουιστές είναι. Νομίζω πως αυτό είναι το μπάσκετ του Μπαρτζώκα. Την ίδια στιγμή πρέπει να βρεις τρόπο να διαχειριστείς τέτοιου είδους χαρακτήρες στην ομάδα. Τους παίκτες που είναι εγωιστές, εκείνους που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για την ομάδα. Κι εκείνος ξέρει να το κάνει. Μαθαίνω από αυτόν πολλά πράγματα, ως προς το να ζητάω από την ομάδα να είναι υπομονετική. Μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός».

Για το τι χρειάζεται να βελτιώσει η ομάδα του, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απάντησε: «Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς. Επαναλαμβάνω αυτή τη λέξη. Κάπως βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε… παιδαριώδη λάθη. Οι βετεράνοι και ειδικά οι παίκτες που παίζουν τα περισσότερα λεπτά είναι πολύ συμπαγείς στο πλάνο σε ό,τι αποφασίζουμε να κάνουμε. Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουμε τους ημιτελικούς με τη Μπεσίκτας και το ρόστερ θα είναι τελείως διαφορετικό. Μπορώ να χρησιμοποίησω πέντε από αυτούς τους παίκες. Για παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε δύο διαφορετικά ρόστερ πριν το φάιναλ φορ και αυτός ίσως είναι ο λόγος που δεν πετύχαμε».