Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

Γιαννόπουλος: «Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το Ευρωπαϊκό παίδων/κορασίδων» (video)

27 Μαΐου, 2024

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την οργανωτική επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης παίδων/κορασίδων, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες της ελληνικής αποστολής (δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια), δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της European Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος. Προβαίνοντας σε έναν απολογισμό της διοργάνωσης, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας έδωσε συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, μίλησε για τη συμβολή των σωματείων, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στην καλλιτεχνική κολύμβηση και είναι άκρως ανταγωνιστική διεθνώς και εκτίμησε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας σε όλα τα σπορ της ΚΟΕ. 

«Οργανωτικά είχαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, όμως, είχαμε και αγωνιστική επιτυχία. Η νέα γενιά των αθλητών μας απέδειξε ότι είναι παρούσα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γι΄ αυτό. Είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Και γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μας, όχι μόνο της Εθνικής ομάδας, αλλά και των σωματείων, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν. Το άθλημα κάθε μέρα γίνεται και καλύτερο, κάθε μέρα και καινούρια παιδιά έρχονται στις τάξεις του και νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όπως είχαμε πει και στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και συνέχισε:

«Θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στη Δέσποινα Καράμπελα, η οποία, μαζί με την ομάδα της, σήκωσε όλο το βάρος της οργάνωσης και απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι μπορούμε να φέρνουμε σε πέρας μεγάλες διοργανώσεις, έστω και κάτω από αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα για την Κολυμβητική Ομοσπονδία της Ελλάδας, από τη στιγμή που είχαμε πολλές ταυτόχρονες διοργανώσεις σε όλα σχεδόν τα σπορ μας. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω καταρχήν το προσωπικό της Ομοσπονδίας, τους ανθρώπους που μας βοηθάνε εθελοντικά όταν χρειάζεται και είναι πάντα δίπλα μας και -προφανώς- τις ομάδες και τους αθλητές που πήραν μέρος στις διοργανώσεις τις οποίες είχαμε. Πλέον, μπροστά μας έχει ανοίξει ο δρόμος των διεθνών διοργανώσεων και θεωρώ ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι προκειμένου να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατόν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΕ ζήτησε «… να έχουμε υπομονή και να στηρίζουμε τους προπονητές μας και, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, πιστεύω ότι θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση η πρόοδος είναι εμφανής, τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας, έχουμε πολύ καλούς προπονητές και αθλητές, τα σωματεία μας δουλεύουν πολύ σκληρά και νομίζω πως έχουμε όλες τις προοπτικές ώστε η επόμενη μέρα να είναι ακόμα καλύτερη».